Jyväskylässä koronatartuntojen määrä suhteessa väkilukuun Suomen korkeimpia – hetkellisesti ilmaantuvuusluku nousi lähes 70 tartuntaan

1:43

Viime viikolla Jyväskylässä todettiin 60 uutta koronatartuntaa, mutta nyt näyttää siltä, että tartunnat ovat kääntymässä laskuun.

Keski-Suomi ja erityisesti Jyväskylässä on ollut väestömäärän suhteutettuna eniten koronatartuntoja koko Suomessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan ilmaantuvuusluku on Keski-Suomessa tällä hetkellä 40,3 tartuntaa 100 000 asukasta kohden. Viime viikolla kyseinen luku nousi hetkellisesti lähes 70 tartuntaan, kertoo Jyväskylän kaupunki nettisivuillaan.

– Kokonaistilanne tuntuu olevan hyvin hallinnassa. Vaikuttaisi, että se on myös rauhoittumassa. Tultiin siihen johtopäätökseen, että olemme maakuntana perustasolla emme vielä kiihtymisvaiheessa. Yksittäisiä kuntia löytyy, jotka täyttävät kiihtymisvaiheen kriteerit, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva kertoo MTV Uutisille.

Täältä tartunnat ovat lähtöisin

Jyväskylän lisäksi koronatilanne on ollut pahempi Äänekoskella verrattuna koko maakuntaan.

– Tilanne molemmissa kunnissa on hallinnassa ja näyttäisi olevan rauhoittumassa. Mitään lisärajoituksia sairaanhoitopiirin alueelle ei ole tulossa, Paloneva.

Palonevan mukaan ravintolat eivät ole olleet Keski-Suomessa tartuntojen pahin lähde.

Suurin osa, 53 prosenttia tartunnoista on tapahtunut perhepiirissä. 18 prosenttia tartunnoista levinnyt urheiluharrastusten kautta ja samoin 18 prosenttia erilaisista yksityistilaisuuksissa. Työpaikoilta tartunnan on saanut viisi prosenttia sairastuneista.

– Viime viikolla ravintoloista ei lähtenyt yhtään tartuntaa. Toki viikoittain tapahtuu hieman elämistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja