Jyrki Katainen täytti 40 – näin hän on muuttunut

Suomen pääministeri juhlii perjantaina 14. lokakuuta pyöreitä vuosikymmeniä.

Jyrki Katainen on edelleen poikamaisen komea, vaikka ikää on mittarissa jo neljä vuosikymmentä. Vuosien aikana Kataisen olemus on miehistynyt, mutta kovinkaan suurta muutosta miehen ulkoiseen habitukseen ei ole tullut vuosien aikana.

Kun Jyrki Katainen tuli julkisuuteen vuonna 1996, oli hän siloposkinen 25-vuotias politiikon alku. Ikäistään nuoremmalta näyttäneen Kataisen nenällä keikkui ajalle tyypilliset Harry Potter -tyyliset, pyöreät silmälasit.

Kolme vuotta myöhemmin Katainen valittiin ensimmäistä kertaa kansanedustajaksi ja tuore kansanedustaja poseerasi virallisessa kuvassa liian isossa puvuntakissa ja uusissa silmälaseissa.

2000-luvun aikana miehen urakiito kokoomuksen riveissä oli huikeaa ja Katainen valittiin puolueen puheenjohtajaksi 33-vuotiaana vuonna 2004.

Vuonna 2007 mies sai taas uuden sulan hattuunsa, kun hänet nimitettiin Vanhasen hallituksen valtiovarainministeriksi. Uran jättipotti tuli kuitenkin vuonna 2011, kun kokoomus nousi Suomen suurimmaksi puolueeksi kevään eduskuntavaaleissa.

Jyrki Kataisesta tuli Suomen pääministeri kesäkuun 22. päivä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat