Jykevä katkarapucocktail ja kuhaa sipulikastikkeessa 30.11.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana 15 -vuotias peruskoululainen Joakim Jormanainen, jonka kirja Nuoren herkuttelijan keittokirja julkaistiin eilen

Jykevä katkarapucocktail (1-2:lle)

200 g kuorittuja katkarapuja
2 rkl voita
1 ½ dl vettä tai valkoviiniä
2 rkl ketsuppia
runsaasti mustapippuria
½ tl cyrrya
grillimaustetta maun mukaan

1. Paista katkaravut voissa kahden minuutin ajan.
2. Lisää vesi tai viini ja ketsuppi. Odota kunnes seos alkaa kiehua.
3. Lisää mustapippuri, curry ja grillimauste. Anna kiehua hiljaa vielä minuutin verran ja tarjoa keitetyn aromiriisin, esim. basmatiriisin kera.

Kuhaa sipulikastikkeessa (2:lle)

2 kuhafileetä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 tl sitruunamehua

Kastike:

2 salottisipulia
1 dl valkoviiniä
1 dl kalalientä
1 prk smetanaa
1 rkl soijaa
2 rkl voita paistamiseen
1. Kuullota hienoksi silputtua salottisipulia pannulla voissa viitisen minuuttia päästämättä sitä ruskistumaan.
2. Lisää sipulin sekaan valkoviini ja kalaliemi ja keitä nestettä kokoon muutama minuutti kovalla tulella.
3. Mausta soijalla ja lisää puolet smetanasta. keitä kokoon niin kauan että kastike sakenee ja samalla tummenee.
4. Lisää kastikkeeseen loppu smetana ja anna kastikkeen kiehua vielä viitisen minuuttia ja paista sillä aikaa kala.
5. Paista kuhafileet voissa muutama minuutti molemmilta puoleltaan melko kovalla lämmöllä niin, että kalan pinta ruskistuu. Mausta kala suolalla, jauhetulla valkopippurilla ja sitruunamehualla. 6. Tarjoa kala ja kastike riisin tai vihreiden keitettyjen papujen kanssa. Voideltu ruisleipä on myös paikallaan.

Lue myös:

    Uusimmat