Juustoportti sai joutsenlipun juhlavuoden tunnustuksen

Jalasjärvellä toimiva maidonjalostusyritys Juustoportti sai Hyvää Suomesta -joutsenlipun juhlavuoden tunnustuksen. Palkittavat yritykset pitävät suomalaisuutta arvona, ovat sitoutuneita suomalaisten raaka-aineiden käyttöön ja viestittävät siitä kuluttajille esimerkillisesti joutsenlipun avulla, kertoo tuotemerkkipäällikkö Minna Ruoni-Mäkelä palkitsemisperusteista.

Juustoportti tunnetaan laadukkaasta ja monipuolisesta tuotevalikoimastaan. Yritys on keskittynyt erikoisjuustojen kuten leipäjuuston, kellaroitujen kittijuustojen, fetan ja mozzarellan valmistukseen. Vuoden suomalaisena elintarvikkeenakin palkittu Bifisoft-hapanmaitovalmiste täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Kaikkiaan Juustoportilla on 49 joutsenlipulla merkittyä tuotetta.

Juustoja isolla J:llä

Juustoportin yritystarina alkoi virallisesti vuonna 1989. Nykyään Juustoportti on Suomen suurin leipäjuuston valmistaja. Erikoistuotteisiin keskittyminen on Juustoportin keino erottautua suuremmista kotimaisista haastajistaan Valiosta ja Ingmanista. Toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari mieltääkin Juustoportin merkittäväksi valikoimien täydentäjäksi valtakunnallisella tasolla. Yrityksen suurimpina kilpailijoina hän pitää muuta nautintoruokaa, makeisia ja viihdettä.

Juustoportin tavoitteena on olla Suomen suurin erikoisjuustojen valmistaja. - Haluamme tehdä juustoja isolla J:llä. Juustoportin juustoissa pitää aina olla aistittava ero parempaan. Haluamme tarjota pieniä hetkiä kuluttajien arkeen ja olla rakentamassa myös niitä hienoimpia hetkiä, toimitusjohtaja linjaa.

Keski-Kasarin mielestä suomalaiset ovat pikku hiljaa oppineet syömään juustoja muutenkin kuin perusedamina leivän päällä. - Suomalainen juustokulttuuri on vielä nuorta, mutta kehittyy huimalla vauhdilla. Kauppojen juustovalikoimiin tulee isoja muutoksia lähivuosina. Viemme kaikin voimin juustokulttuuria eteenpäin myös omassa näyttöjuustolassamme, johon tutustuu vuosittain noin 600 000 kävijää.

Perusedamillekin on Keski-Kasarin mielestä paikkansa juustokulttuurissa. - Perusjuustokin on ok-juttu. Sen jälkeen juhla tuntuu juhlalta, kun syö vahvempia erikoisjuustoja.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja