Mainos

Jussi Uoti asetettiin konkurssiin

Liikemies Jussi Uoti asetettiin tänään henkilökohtaiseen konkurssiin Salon käräjäoikeudessa. Sveitsissä asuva Uoti vastusti konkurssiin asettamista sillä perusteella, että hän on varaton vain Suomessa. Ulkomailla olevaa varallisuuttaan hän ei kuitenkaan ole tuomassa Suomeen velkojensa maksuksi.

Konkurssiin Uotia vaati Ulvestia Oy:n konkurssipesä yli 12 miljoonan markan saaviensa perusteella. Helsingin käräjäoikeus oli vuonna 1995 velvoittanut Kari Uotin, Jussi Uotin ja Jorma Saarikedon yhteisvastuullisesti maksamaan Ulvestian konkurssipesälle 12,3 miljoonaa markkaa. Helsingin hovioikeus on vahvistanut käräjäoikeuden tuomion. Jussi Uotilta on päätöksen perusteella jo aikaisemmin ulosmitattu yhden miljoonan markan talletustodistus ja Porsche-merkkinen henkilöauto, josta on myynnissä saatu hieman yli 160000 markkaa.

Konkurssissa on kyse ensisijaisesti tapahtumaketjusta, joka alkoi, kun Jussi Uotin ja hänen veljensä Karin yritys Uhvatta Oy osti marraskuussa 1989 omistukseensa Ikaalisten kylpylän osakkeita Lounais-Suomen Säästöpankin antamalla 48 miljoona markan valuuttaluotolla. Osakkeiden arvo havaitiin sittemmin selvästi alhaisemmaksi.

Vuonna 1991 Uhvatta myi osakkeet Ikaalisten Kylpylärakennukset Oy:lle, joka sittemmin muutti nimensä Ulvestiaksi. Lounais-Suomen Säästöpankki antoi Ulvestia Oy:lle 15 miljoonan markan luoton, jolla Ulvestia osti Uhvatta Oy:ltä osakkeita koskevan luoton. Osakekauppojen aikaan Jussi Uoti oli veljensä kanssa Ikaalisten Kylpylärakennusten hallituksessa ja myyjäyhtiön Uhvatan hallituksessa. Kari Uoti on asetettu konkurssiin saman jutun takia lokakuussa Helsingissä.

Omaisuutta ainakin polkupyörä

Jussi Uoti vastusti konkurssia vetoamalla useisiin eri syihin. Hän katsoi, ettei hänen osaltaan voi syntyä konkurssipesää, koska pesällä ei olisi markkaakaan varoja.

-Ulkomailla oleva omaisuuteni on konkurssista huolimatta kokonaan hallinnassani, eikä suomalaisella pesänhoitajalla ole sen suhteen mitään toimivaltaa. Mahdollinen kieltäytymiseni tuomasta varoja Suomeen on vailla sanktioita, tykitti Uoti.

Ulvestian konkurssipesän asiamies tiedusteli Jussi Uotilta hänen varallisuuttaan Sveitsissä. Uoti kertoi, että palkkatulot tulevat Sveitsiin, jossa hän asuu. Sveitsissä olevasta omaisuudestaan hän muisti ainoastaan polkupyörän.

-Omaisuuttani on myös muissa Euroopan maissa. Varaton en ole, vakuutti Jussi Uoti. Jutun velkojain kuulustelu pidetään 19. tammikuussa Salon käräjäoikeudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.