Jussi Parviainen aloittaa rajun blogin rakkaudesta: Inspiraationa avioliitto

Ohjaaja Jussi Parviainen on niin inspiroitunut tuoreesta aviovaimostaan, että hän jakaa tuntemuksiaan myös muille bloginsa välityksellä.

55-vuotias Parviainen avioitui 19-vuotiaa vaimonsa Saanan kanssa elokuun alkupuolella, jonka jälkeen umpirakastunut pariskunta on viettänyt sulavaa yhteiseloa. Elokuvatuotoksista tunnettu Parviainen jatkaa syvällistä linjaa uuden bloginsa suhteen.

– Blogini keskittyy käsittelemään maailman loppua, jonka vastapuolelle käännän tosiasian, että rakkaus ei kuole, Jussi Parviainen kuvailee MTV3.fin Viihdeuutisille.

Aiheet ovat yllättävänkin rajuja ja synkkiä.

– Käsittelen muun muassa Libyan olosuhteita, fasismia ja sotaa. Ihmisen pahuus tarvitsee biologisesti sotaa lajin säilyttämiseksi, ja rakkaudella on sama. Kontrasti rakkauden ja konfliktien välillä on maailman ydin, hän kuvailee pohdintojaan.

Synkkien aiheiden takana löytyy kaikesta huolimatta hyvä sanoma.

– Haluan välittää hippiliikkeen make love, not war -sanomaa. Blogin päätarkoitus on kuitenkin puhua rakkaudesta ja kauniista asioista. Analysoin rakkautta, johon saan inspiraatiota Saanasta ja suhteestamme. Luvassa on myös konkreettisia esimerkkejä elämästämme, hän lupaa.

Parviainen on heijastanut pohdintoja myös aikaisemmin näytelmän ja elokuviensa kautta, mutta runoja hän ei aio siltikään kirjoittaa.

– Olen innoissani rakastamisen konkretiasta, mutta runoilua ei ole luvassa, hän pyörtää puheet rakkausrunoista.

Yllättävä esimerkki kuitenkin herkästäkin runomuodosta löytyy.

– Olen kirjoittanut muistosanoja Mika Myllylän Facebook-sivustoon. Kirjoitin, kuinka hän hiihtää latua pilvien yläpuolella. Asia käsittelee tuskaa umpihankeen vetämisestä, ja sitiä, kuinka tapaamme pilvien yläpuolella, hän muistelee kaunista kirjoitustaan.

Jussi Parviainen ja Saana avioituivat 10. elokuuta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat