Jussi Halla-aho LM:ssä puheenjohtajuuden aiheuttamasta stressistä: Vastuusta luopumisen myötä vähentynyt kuorma on tuntunut fyysisesti

4:32
Jussi Halla-aho piti viimeisen puheensa perussuomalaisten puheenjohtajana – "Kukaan ei ota minulta pois sitä, mitä olen saanut kanssanne kokea"

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Jussi Halla-aho avautuu Lännen Median haastattelussa työstään jatkuvan paineen alaisena ja siitä, miten hän on toipunut nelivuotisen puheenjohtajakauden aiheuttamasta stressistä.

Jussi Halla-aho, 50, jäi kahden kuukauden sairauslomalle kansanedustajan työstään elokuun loppupuolella. Riikka Purra oli valittu vähän aiemmin hänen seuraajakseen puolueen puheenjohtajana.

Halla-aho ei ole kertonut julkisuuteen sairauslomansa syytä, eikä hän kerro sitä Lännen Median haastattelussakaan.

– Olen oppinut kantapään kautta, että henkilökohtaisen elämän vastoinkäymiset ovat ikään kuin legitiimi pilkan kohde, hän perustelee.

Hän kuitenkin avautuu lehden jutussa puheenjohtajuuden aiheuttamasta stressistä ja siitä, miten vastuusta luopumisen myötä vähentynyt kuorma on tuntunut jopa fyysisesti.

– Kun stressi on kroonista, se voi jäädä itseltäkin huomaamatta. Kun se loppuu, huomaa esimerkiksi jatkuvan lihasjännityksen katoavan, Halla-aho toteaa. 

–Toisaalta stressi myös suojaa ihmistä. Kun se poistuu, voi tulla jotain fyysistä vaivaa. Mitään sen isompaa ei kuitenkaan ole ilmennyt.

Mökillä kirjojen parissa

Puheenjohtajuudesta luopumisen Halla-aho kertoo vaikuttaneen myös perhe-elämään. Nykyisin hänellä on enemmän aikaa olla perheen kanssa viikonloppuisin.

– Olen myös lukenut hyvin paljon. Sairauslomani aikana vietin viikon mökillämme yksin mukanani kasa kirjoja. Se teki hyvää.

Toisaalta Halla-aho arvioi kiireen määrän ihmisen elämässä olevan vakio. 

– Kun jotain jää pois, toisesta päästä tulee jotain tilalle. Nyt on kuitenkin ollut aikaa perehtyä asioihin, jotka aiemmin ovat jääneet enemmän sivurooliin. Olen aloittanut Helsingin kaupunginhallituksessa, jossa toimin edellisen kerran kymmenen vuotta sitten. Lisäksi on tietysti normaali eduskuntatyö, Halla-aho kuvailee.

Tarkkoja jatkosuunnitelmiaan Halla-aho ei haastattelussa paljasta. Politiikasta hän ei kuitenkaan ole luopumassa.

– Tilanne on täysin auki (tulevien) vaalien suhteen. Olen näkyvä hahmo perussuomalaisissa, joten en näe perusteita politiikasta luopumiselle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja