Jussi Halla-aho kommentoi jatkosuunnitelmiaan MTV Uutisille – on kysyttäessä valmis ministeriksi

Kuuntele: Halla-aho piti viimeisen puheensa puheenjohtajana 21:51
Jussi Halla-aho piti aamupäivällä viimeisen puheensa perussuomalaisten puheenjohtajana. Katso video!

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, ettei sulje pois ministerinpaikkaa, jos perussuomalaiset menisi seuraavien vaalien jälkeen hallitukseen.

Riikka Purra valittiin tänään perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Tehtävästä väistyvä Jussi Halla-aho sanoo MTV Uutisten haastattelussa olevansa iloinen siitä, että puheenjohtajavaalin tulos oli selkeä. Purran voitto ei ollut Halla-aholle yllätys.

Omalta osaltaan Halla-aho sanoo olevansa nyt kiinnostavissa tehtävissä eduskunnan hallintovaliokunnassa sekä Helsingin kaupunginhallituksessa.

Jos perussuomalaiset menisi vaikkapa vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen, Halla-aho olisi kysyttäessä valmis ministerintehtäviin.

– En ainakaan sulje sitä pois, Halla-aho sanoo.

Eli olette [kysyttäessä valmis ministeriksi?]

– Voidaan se varmaan näinkin sanoa, Halla-aho vastaa.

Aika näyttää, millaiseksi rooli muodostuu

Muidenkaan tulevien vaalien osalta Halla-aholla ei ole erityisiä suunnitelmia.

– Aika näyttää, millaiseksi oma roolini muodostuu ja minkälaista kysyntää minulle erilaisiin tehtäviin mahdollisesti on.

Halla-aho ei aio ruveta liiaksi neuvomaan seuraajaansa Purraa.

–  On olemassa kyllä varoittavia esimerkkejä siitä, kun puolueiden entiset puheenjohtajat alkavat viisastelemaan piippuhyllyltä. En minä aio ruveta neuvomaan ketään, jos sitä ei erikseen kysytä.

"Perifeerisissä kysymyksissä on eri näkemyksiä"

Perussuomalaisten puheenjohtajavaalissa Riikka Purra sai 774 ääntä, Sakari Puisto 252 ääntä, Ossi Tiihonen 181 ääntä ja Kristiina Ilmarinen 7 ääntä.

Ehdokkaista Tiihonen on profiloitunut voimakkaalla korona- ja rokotevastaisuudella.

Halla-aho ei pidä erityisen merkittävänä sitä, että koronadenialistinen ehdokas keräsi vaalissa kohtuullisen kokoisen äänipotin. Hänen mukaansa puolueen sisäinen tilanne ei voisi olla juuri parempi.

– Erilaisten minun mielestäni perifeeristen kysymysten osalta on tietysti erilaisia näkemyksiä. Viittaan esimerkiksi rokote- maski-, tai koronakysymyksiin kokonaisuudessaan. Kyllähän maailmaan mielipiteitä mahtuu.

– Mielestäni perussuomalaisten ei pidä yrittää poteroitua kovin syvälle tällaisissa ohimenevissä kysymyksissä, jollainen koronakin uskoakseni ja toivoakseni on.

Lue myös:

    Uusimmat