Junioriottelu päättyi väkivaltaan Espoossa, poliisi tutkii tapausta – "Emme vielä tarkalleen tiedä, mitä tapahtui"

Espoossa jouduttiin kutsumaan lauantaina poliisi paikalle lasten ja nuorten koripalloturnaukseen väkivaltaisen välikohtauksen vuoksi.

Tapauksen tutkinta on vasta alkuvaiheessa, mutta välikohtauksen osapuolina on ollut yksi joukkue ja tuomaristo, junioreille suunnatun Tallink-koripalloturnauksen viestintävastaava Sonja Herrala kertoi MTV Urheilulle

– Asian selvitys on kesken. Emme vielä tarkalleen tiedä, mitä tapahtui, Herrala kommentoi ja vahvistaa ottelun jälkeen tapahtuneen väkivallan kohdistuneen vain tuomaristoon. 

Tapahtumien kulkua selvittävät tahoillaan sekä poliisi että tapahtumajärjestäjä yhdessä Koripalloliiton kanssa. Herrala vahvistaa, että tuomaristoa kohti käyneellä osapuolella on historiaa vastaavista teoista.

Koripalloliiton toimitusjohtajan Ari Tammivaaran mukaan tapauksen osapuolille on lähetetty tänään selvityspyyntö.

– Koripalloliiton kurinpito tekee tällä hetkellä, kuten se aina tällaisissa tekee: tutkii tapausta, on pyytänyt vastineet ja kuulee kaikkia osapuolia. Sen perusteella tehdään sitten päätöksiä, Tammivaara sanoi MTV Urheilulle.  

Tammivaara vahvistaa, että tuomaria kohtaan väkivaltaisesti toimineen joukkueen valmentajalla on historiaa tämän kaltaisista rikkomuksista.

Tammivaara muistuttaa myös, että Koripalloliito voi itse jakaa tapauksesta korkeintaan toimintakieltoja.

Tallink-turnauksen järjestäjiin kuuluvat Tapiolan Honka ja Espoo Basket Team. Välikohtaus tapahtui Opinmäen liikuntahallissa Espoossa.

Lue myös:

    Uusimmat