Julma S/M-seksi karkasi käsistä - helsinkiläismiehelle vuosien vankilatuomio

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 43-vuotiaan helsinkiläismiehen kuudeksi ja puoleksi vuodeksi vankilaan törkeistä pahoinpitelyistä ja seksuaalirikoksista. Jutussa on kyse poikkeuksellisen julmasta seksuaalisesta väkivallasta.

Miehellä oli kaksi uhria. Molemmat uhrit olivat täysin puolustuskyvyttömiä rikoksen tapahtuessa.

Ensimmäisen uhrin kohdalla sadomasokistisesta seksistä oli alustavasti sovittu. Teot tapahtuivat vuonna 2009. Mies jätti huomioimatta osapuolten välisen sopimuksen toiminnan keskeyttämisestä. Missään vaiheessa ei ollut sovittu, että väkivalta voisi olla niin voimakasta kuin mitä oli tapahtunut.

Miehellä oli käytössään paljon S/M-rekvisiittaa: kahleita, penkkejä ja ruoskia. Mies sitoi uhriaan muun muassa kuormaliinoilla ja hilasi tämän vinssillä eri asentoihin roikkumaan. Hän ruoski uhrin vartaloa erilaisilla ruoskilla ja raipoilla sekä teki seksuaalista väkivaltaa. Teosta aiheutui uhrille erittäin voimakasta kipua sekä useita verta vuotavia haavoja eri puolille kehoa. Käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli kolme törkeää pahoinpitelyä sekä pakottaminen seksuaaliseen tekoon.

Toisen uhrin kanssa mies ei millään tasolla ollut sopinut yhteisistä S/M-leikeistä. Tekijä ja uhri eivät edes tunteneet toisiaan entuudestaan.

Mies kutsui naisen kotiinsa viime huhtikuussa ja raiskasi tämän erityisen julmalla ja nöyryyttävällä tavalla. Teko kesti kokonaisuudessa noin 10 tuntia, minkä ajan uhri oli kahlittuna miehen asuntoon.

Tässä tapauksessa kyse oli käräjäoikeuden mielestä törkeästä raiskauksesta ja vapaudenriistosta.

Käräjäoikeuden tänään antaman julkisen selosteen mukaan teko loukkasi olennaisesti uhrien seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

"Kun vastaajan tietoon on tullut, ettei toinen osapuoli salli hänen aloittavan taikka jatkavan, ruumiilliseen koskemattomuuteen puuttuminen sen jälkeen on ollut väkivaltaa", käräjäoikeus perusteli tuomiotaan. Käräjäoikeuden tuomio oli yksimielinen.

Juha Antti Kariluoto tuomittiin pitkän vankilatuomion lisäksi maksamaan tuntuvat vahingonkorvaukset uhreilleen: ensimmäiselle 11 500 euroa ja toiselle 11 000 euroa. Korvaukset tuomittiin kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat