Julkkispromoottori Kalle Keskinen isänsä velkaosuudesta: Ei ilmaiseksi saa mitään

Kalle Keskisen Speed Promotion Oy:n suurin yksittäinen velkoja on Keskisen isän kiinteistöyhtiö.

Keskisen isä äänestää kuitenkin velkasaneerauksen puolesta.

– Hän on auttanut ja maksanut yhtiölle jossain kohtaa. Hän omisti kiinteistöyhtiöllään. Eihän ilmaiseksi saa mitään. Se on kaupan arvo, joka on sisällä, Kalle Keskinen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Julkkispromoottori Kalle Keskisen yhtiö Speed Promotion & Agency on haettu konkurssiin. Keskisen yhtiö on tuonut viime vuosina Suomeen maailmanluokan tähtiä. Viimeksi Keskinen toi Helsinkiin rockyhtye Guns N' Rosesin järjestämäänsä Helsinki Live! -konserttiin. Konsertin esiintyjäpalkkioiden summa oli yli miljoona euroa, joista Gunnareiden osuus oli suurin. Yhtiö on joutunut maksamaan konserttiensa kulut paljon ennen kuin se on saanut tapahtumista tuloja.

Speed Promotionia hakee konkurssiin verottaja verovelkojen takia. Keskisen mukaan konkurssihakemus kuuluu velkasaneeraukseen, johon yhtiö itse hakeutui talvella. Juttua käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessa. Speed Promotion & Agencylla on käräjäoikeuden tietojen mukaan varoja 600 000 euroa ja vaihtuvia vastaavia 1,4 miljoonaa euroa, jotka ovat muun muassa ennakkomaksuja esiintyjille. Varoja on yhteensä kaksi miljoonaa euroa. Velkoja on 1,9 miljoonaa euroa. Keskisen yrityksen yrityssaneerauksesta kertoi ensimmäisenä MTV3.fin Viihdeuutiset. Verottajan konkurssihakemuksesta puolestaan Kauppalehti.

– Konkurssihakemus kuuluu saneerauksen piiriin. Se on tehty sen jälkeen, kun oli saneerauspäätös. Ilmeisesti heillä (verottajalla) kuuluu asia ilmoittaa tällä tavalla. Ihmettelen suuresti, että verottaja teki päätöksen konkurssihakemuksesta vasta sen jälkeen, kun haimme saneerausta. Siihen saakka olimme hoitaneet velkojamme aikataulun mukaisesti. Se oli heidän näkemys tästä asiasta. Verottajan saatava on ainoastaan 10-15 prosenttia summasta. Olemme siis vahvoilla, Keskinen kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Keskisen mukaan konkurssiin päätyminen ei sovi pohjalaiselle luonteelleen.

– Jos olisin laittanut kupit nurin, niin se olisi ollut selvä sillä kertaa, mutta se ei sovi pohjalaiselle luonteelleni. Sama rumba tästä saneerauksesta on tullut.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat