Julkkisehdokas Wallu Valpio ei yltänyt eduskuntaan: "Miksi se, että olet julkisuuden henkilö, minimoi aivokapasiteettisi ja sinusta tulee jotenkin idiootti?"

5:08
Wallu Valpio vieraili Huomenta Suomessa.

Vasemmistoliiton ehdokkaana eduskuntavaaleissa ollut Wallu Valpio kävi puimassa vaaleja Huomenta Suomessa.

Vasemmistoliiton ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä olleen Wallu Valpion äänisaalis jäi 868 ääneen, joka ei riittänyt eduskuntapaikkaan.

Alkuvuoden aikana Selviytyjät Suomi -ohjelmassa tv-ruuduissa nähty Valpio, 45, ylsi vuoden 2017 kunnallisvaaleissa varasijalle Helsingin vaalipiirissä.

– Ajatuksena oli, että sen siivittämänä nyt tapahtuisi jotakin kauhean mukavaa. No, ääniä tuli vähän enemmän kuin kunnallisvaaleissa, mutta läpi ei päästy, Valpio sanoo.

– Pitää olla silti realisti ja muistaa se, millaisen määrän eduskuntapaikkoja vasemmistoliitto voi ylipäänsä Helsingistä saada. Ajatuksena oli se, että lähdetään pääsääntöisesti viemään puoluetta vaalivoittoon ja katsotaan sen jälkeen, mihin omat paukut riittävät.

Ensimmäistä kertaa kansanedustajaehdokkaana ollut Valpio toteaa, että kilpailu eduskuntapaikoista on kovaa.

– Olen toki saanut medianäkyvyyttä Wallu Valpiona, mutta on silti aika raskasta heittää 7 000 euroa omaa rahaa peliin, maastoutua aika paljon kansan pariin ja tehdä jossain välissä vielä omiakin töitä, Valpio sanoo.

– Se on haastavaa eikä kauhean palkitsevaa, kun ei tiedä, mihin se kaikki työ riittää. Riittämättömyyden tunne ja sen käsittely on hankala. Pitää silti olla ylpeä, että melkein tuhat ääntä tuli saatua.

"Siinä on ristiriita"

Wallu Valpion mukaan julkisuudessa on hyvät ja huonot puolensa.

– Sitä on kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan jäsenenä ja Helsingin elävän musiikin yhdistys Elmu ry:n varapuheenjohtajana, mutta ihmiset kuitenkin muistavat sinut Selviytyjistä. Siinä on ristiriita, Valpio toteaa.

– En ymmärrä aina sitä, että miksi se, että olet julkisuuden henkilö, minimoi aivokapasiteettisi ja sinusta tulee jotenkin idiootti. Siinä on tasapainoilua, kun yrittää kertoa ihmisille, että olen järkevä ja rationaalinen ihminen, joka pystyy toimimaan politiikassa, suhteessa siihen, että on puolialastomana viidakossa. Julkisuus voi olla hyvästä ja pahasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja