Julkkikset ovat kovia kokkaamaan. Olisi todella ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa, kun yhdeksän julkkismiestä kokkaili mieliruokalajejaan Huvin vuoksi keittiössä -opusta varten. Miltä kuulostavat esimerkiksi Pirkka-Pekka Peteliuksen Täyttä pashaa ja Mato Valtosen Suoraan kaaliin? Keittokirja onkin kuorrutettu reippaalla annoksella huumoria.
Valtosen ja Peteliuksen lisäksi kertovat keittiötaipumuksistaan Riki Sorsa, Martti Suosalo, Pedro Hietanen, Vesa Vierikko, Taneli Mäkelä, Jukka Laaksonen ja Mikko Kivinen. Kirjan on kustantanut Gummerus Oy, ja kuvat ottanut Kaj Lindqvist /JMG Studio. Ovh hinta on 27,58 e.
Kokeile kirjan resepteistä vaikka näitä:
Muuttobroiskua Riki Sorsan tapaan
iso broileri 8 pientä sipulia laatikko tuoreita herkkusieniä 3-4 siivua pekonia 1/2 pulloa punkkua 2 1/2 dl kanalientä 2 teelusikallista tomaatipureeta 3-4 valkosipulilohkoa vähän timjamia suolaa ja pippuria
Ota esille paistopata, iso kasari tai wokkipannu. Pilko pekoni pieniksi palasiksi ja paista ruskeaksi, mutta älä kärvennä. Paista broilerinpalat pekonin kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan punkku, kanaliemi ja tomaattipure sekä puristetut valkosipulinkynnet, ripaus timjamia ja anna kiehua puolella hellan lämmöllä noin 40 minuuttia. Tällä välin on aika valmistaa lisukkeita! Kuori sipulit ja laita ne uunipellille.
Ripottele päälle vähän sokeria ja paista uunissa noin 200 asteessa reilun 30 minuutin ajan. Kun sipulit paistuvat, pese sienet ja paista ne voin kera erillisessä kattilassa. (Voilla syntyy oikeaa herkkua, öljyä käyttävät vain painonvartijat.)
