Julkisen sanan neuvostolta vapauttava päätös Aaro Niinistöstä ja Sanna Marinista julkaistuista kuvista

Julkisen sanan antoi päätökset kohutuista Marin- ja Niinistö-kanteluista – puheenjohtaja kertoo taustat 6:11
Julkisen sanan neuvosto antoi päätökset kohutuista Marin- ja Niinistö-kanteluista – puheenjohtaja kertoo taustat

Kuvat tasavallan presidentti Sauli Niinistön pojasta ja pääministeri Sanna Marinista otettiin Julkisen sanan neuvoston käsittelyyn. JSN antoi molemmista vapauttavat päätökset.

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut vapauttavan päätöksen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön  Aaro-pojan kuvan julkaisusta medioissa.

Urheilukisoissa otettuja kuvia tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä ja rouva Jenni Haukiosta lapsensa kanssa julkaistiin useassa suomalaisessa mediassa. Myös MTV Uutiset julkaisi kuvan.

– Tämä tilaisuus ja tilanne oli suuri yleisötapahtuma. Ei voi lähteä siitä, että tällaisessa tilanteessa kiellettäisiin kuvaaminen nykysäännöillä, kommentoi Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen.

Presidentti Niinistö sanoi kuvien julkaisun jälkeen Iltalehdelle, että Suomen tiedotusvälineiden voisi olla hyvä käydä keskenään ja Julkisen sanan neuvoston (JSN) kanssa läpi lapsen kuvaamista koskevia käytäntöjä. Niinistö ja Jenni Haukio ovat pitkälti pitäneet poikansa poissa julkisuudesta.

Vapauttava päätös annettiin äänin 10-3.

Lisäksi JSN antoi vapauttavan päätöksen Seiskalle pääministeri Sanna Marinin ulkoista olemusta käsittelevästä jutusta. Kantelu kohdistui juttuun otsikolla: ”Paparazzi iski: kireät trikoot myötäilivät Sanna Marinin huipputreenattua peppua – kuva!".”

Kuva on otettu pääministeristä salaa takaapäin hänen seisoessaan trikoohousuissa. MTV Uutiset ei ole julkaissut kuvaa.

– Kuvan ja tekstin yhdistelmä puhutti meitä kovasti. Vapauttavan puolesta äänestäneet olivat sitä mieltä, että pääministeriä esineellistettiin ja kaikki paheksuimme sitä, Hyvönen sanoo.

Vapauttava päätös annettiin äänin 7-6.

Lue myös:

    Uusimmat