Jukurit-konkarin hampaat putosivat jäähän rajun osuman johdosta, mutta jäähy jäi viheltämättä – päätuomarilta löytyi selitys päätökselle

Loukkaantuminen: Jukurit - JYP 4:22
Jani Tuppurainen sai Markus Ruusun mailan suuhunsa.

JYP jatkoi jääkiekkoliigan voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi vetäisemällä Mikkelin Kalevankankaalla jälleen huiman kolmen maalin kirin. Jukurit hävisi maalinsa päätöserässä alle viiden minuutin sisään tehneille vieraille 2–3.

JYPin kirin aloitti ylivoimakavennuksella kauden kuudennen maalinsa tehnyt ruotsalaishyökkääjä Adam Brodecki. Samuel Valkeejärven ja Patrik Siikasen osumat tuottivat ensimmäisen täyden liigaottelunsa pelanneelle Jukurien maalivahdille Waltteri Ignatjewille, 21, tappion.

–  JYPillä on tällä hetkellä kova usko voittaa pelejään. Eihän heillä monta tekopaikkaa kolmannessa erässä ollut, hämmästeli mikkeliläisten päävalmentaja Olli Jokinen.

Edellisessä ottelussaan JYP nousi KalPan isäntänä jatkoajalle kolmella maalilla varsinaisen peliajan viimeisen puolentoista minuutin aikana.

– Vahva alivoimapelimme loi uskoa, kehui JYPin luotsi Jukka Ahvenjärvi.

Kuumottavin tilanne nähtiin päätöserän loppupuolella, kun JYP-vahti Markus Ruusu sivalsi rännikiekon maalinsa takana ja huitaisi mailallaan Jukurien Jani Tuppuraiselta suusta useamman hampaan.

–  Uuden korkean mailan säännön mukaan kiekon ollessa pelaajalla täysin hallussa ei mailan saatosta tule jäähyä, vaikka maila osuisi vastustajaa päähän, tarkensi savonlinnalainen päätuomari Jarno Heikkinen.

Katso Tuppuraisen loukkaantumiseen johtanut tilanne pääkuvan videolta.