Mainos

Jukka Härmälän eläke voi olla Suomen ennätys

Stora Enson entinen toimitusjohtaja Jukka Härmälä, 62, nousee 57 000 euron kuukausieläkkeellään suomalaisten oloneuvosten kärkeen tai peräti ykköseksi, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan Härmälän eläke on todellisuudessa tätäkin suurempi. Hän siirsi osan palkastaan kansainväliseen eläkejärjestelyyn, jonne ehti kasaantua yli 300 000 euroa.

Valtio-omisteinen Stora Enso teki Härmälän kanssa sopimuksen, jonka mukaan hän saa 66 prosenttia loppupalkastaan eläkkeenä 60 vuoden iästä lähtien. Normaalisti suomalaiset saavat eläkkeenä 60 prosenttia palkastaan 63 vuoden iässä, lehti huomauttaa.

Reilun 57 000 euron kuukausieläkkeen päälle Härmälä nostaa palkastaan säästämäänsä kansainvälistä eläkettä. Näin vuorineuvoksen eläke on reilut 58 000 euroa.

Luku on luultavasti Suomen ennätys. Parhaiten ansaitsevaa eläkeläistä ei tilastoista voi tarkistaa, sillä Eläketurvakeskus laskee vain lakisääteiset eläkkeet eikä kerro niidenkään saajia.

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok) ei sulkenut suoraan pois mahdollisuutta, että Härmälän eläkettä voitaisiin kohtuullistaa, Helsingin Sanomat kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.