Jukan kassi:

- perunoita - avomaan kurkkuja - pekonia - paprika - Gorgonzola-juustoa - ruisleipä - pakastepinaattia - mansikoita - valkoista suklaata

Jyrki Sukulan ja duudsonin menu:

Kurkkukeitto

2 avomaankurkkua 2 kivihedelmää 2 rkl sitruunanmehua 2 dl kuivaa valkoviiniä suolaa tabascoa valkopippuria

Kuori kurkut ja kivihedelmät. Laita tehosekoittimeen,soseuta ja mausta,tarjoile kylmänä.

Pekoni-lohkoperunoita, pinaattikastiketta

2 isoa perunaa 10 siivua pekonia curryä chiliä oliiviöljyä

Pese ja lohko perunat veneiksi pituussuunnassa. Kierittele mausteissa ja kääri pekoniin. Valele öljyllä ja paista uunissa 200 c:ssa 15 min.

pinaattikastike:200 g jauhettua pakastepinaattia sipulia 1,5 dl kermaa muskottia valkopippuria suolaa raastettua sitruunankuorta nokare voita

Freesaa sipulit voissa. Lisää valutettu pinaatti, kerma ja mausta.

Mansikkakeitto

250 g pakastemansikoita appelsiini 6 cl sitruslikööriä sokeria

Soseuta mansikat. Lisää appelsiininmehu ja kaada lasiiin. Lisää päälle palava sitruslikööri.

Paahdettua paprikaa, friteerattuja kastematoja, ruisleipä-chipsejä

2 punaista paprikaa 3 rkl balsamicoa 2 tl sokeria 2 tl suolaa mustapippuriatimjamia oliiviöljyä

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa kuuteen osaan ja pyörittele mausteissa, öljyssä ja balsamicossa. Paahda uunissa 200 c:ssa n. 12 min.

Friteerattuja kastematoja:

50 g kastematoja 1 dl vehnäjauhoja suolaa valkopippuria öljyä

Pese madot. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyörittele madot jauhoissa,friteeraa öljyssä.

Tsatziki-kastike:

avomaankurkku 1 dl jugurttia 2 kpl valkosipulinkynsiä 2 rkl sitruunanmehua suolaa valkopippuria

Kuori ja pilko kurkku pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja valuta neste pois. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet ja sitruunanmehu. Tarkista maku.

Gorgonzola-kastikkeeseen muhennettua perunaa, pekonia, sipulia

2 perunaa sipuli ruohosipulia

6 viipaloitua pekonia 1 dl kermaa 60 g gorgonzolaa tilkka öljyä valkopippuri suolaa 2 tl Dijon-sinappia

Kuori ja kuutioi sipulit ja perunat. Hienonna ruohosipuli ja freesaa öljyssä pekoni, sipuli sekä perunat. Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta ja lisää juusto ja anna hautua niin, että perunat ovat kypsiä. Lisää Dijon-sinappi ja tarkista maku.

Lue myös:

    Uusimmat