Mainos

Juha Sipilä kertoo, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille, ja miksi syksyn 2015 lupaus jäi pitämättä: "Heidän henkensä oli uhattuna Suomessakin"

2:10
Ote Ylen Pääministerin haastattelutunnilta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut kosolti kritiikkiä luvattuaan Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön syksyllä 2015, kun Suomeen saapui kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita. Nyt Sipilä kertoo katteettomaksi jätetyn lupauksen taustat.

– Kodinluovutuksen taustalla oli tietty kovia kokenut lapsiperhe. He olivat joutuneet vainon kohteeksi kotimaassaan kahdesta syystä: koska olivat kristittyjä muslimimaassa ja koska olivat auttaneet länsimaisia hyväntekijöitä kotimaassaan, Sipilä kertoi Ylellä Pääministerin haastattelutunnilla.

Sipilän mukaan perheellä ei ollut mahdollisuutta jatkaa elämäänsä kotimaassaan.

– Jokaisen perheenjäsenen henki oli uhattuna. Päätimme vaimoni kanssa, että tämä kyseinen perhe voisi asua yhdessä meidän kanssa Kempeleen-kodissamme, Sipilä jatkoi.

Sipilä perääntyi kuitenkin päätöksessään turvaviranomaisten arvion vuoksi. Arvion mukaan viha perhettä kohtaan tulisi olemaan Suomessakin niin suuri, että heidän henkensä oli uhattuna myös täällä.

– Onneksi tuo perhe on nyt turvassa muualla, pääministeri paljasti.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja