Juha Sipilä kertoo, miksi lupasi kotinsa turvapaikanhakijoille, ja miksi syksyn 2015 lupaus jäi pitämättä: "Heidän henkensä oli uhattuna Suomessakin"

2:10
Ote Ylen Pääministerin haastattelutunnilta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on saanut kosolti kritiikkiä luvattuaan Kempeleen-kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön syksyllä 2015, kun Suomeen saapui kymmeniä tuhansia turvapaikanhakijoita. Nyt Sipilä kertoo katteettomaksi jätetyn lupauksen taustat.

– Kodinluovutuksen taustalla oli tietty kovia kokenut lapsiperhe. He olivat joutuneet vainon kohteeksi kotimaassaan kahdesta syystä: koska olivat kristittyjä muslimimaassa ja koska olivat auttaneet länsimaisia hyväntekijöitä kotimaassaan, Sipilä kertoi Ylellä Pääministerin haastattelutunnilla.

Sipilän mukaan perheellä ei ollut mahdollisuutta jatkaa elämäänsä kotimaassaan.

– Jokaisen perheenjäsenen henki oli uhattuna. Päätimme vaimoni kanssa, että tämä kyseinen perhe voisi asua yhdessä meidän kanssa Kempeleen-kodissamme, Sipilä jatkoi.

Sipilä perääntyi kuitenkin päätöksessään turvaviranomaisten arvion vuoksi. Arvion mukaan viha perhettä kohtaan tulisi olemaan Suomessakin niin suuri, että heidän henkensä oli uhattuna myös täällä.

– Onneksi tuo perhe on nyt turvassa muualla, pääministeri paljasti.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja