Joutuiko kolme vuotta sitten kadonnut Tapio Otsomaa rikoksen uhriksi? Tapaus on yhä täysi mysteeri, KRP otti ohjat tutkinnassa

Keskusrikospoliisi tiedotti tänään ottaneensa tutkittavaksi kolme vuotta sitten kadonneen Tapio Otsomaan katoamisen. Poliisi ei ole pystynyt sulkemaan pois sitä mahdollisuutta, että Otsomaa on voinut joutua rikoksen uhriksi.

Teuvalainen vuonna 1955 syntynyt Otsomaa katosi 17. toukokuuta vuonna 2016. Viimeiset havainnot hänestä tehtiin Vaasantiellä Etelä-Pohjanmaan Teuvalla, kun hän oli iltakahdeksan aikoihin ajamassa Volvo-merkkisellä autollaan kohti Pohjoista. Auto löydettiin katoamisen jälkeisissä etsinnöissä Najunkorven alueelta.

Laajat maastoetsinnät päättyivät tuloksettomina Teuvan alueella, vaikka etsinnöissä käytettiin apuna Vapaaehtoista pelastuspalvelua, Rajavartiolaitoksen ilma-aluksia, pelastuslaitoksen sukeltajia sekä poliisikoiria.

KRP: Tehdään perinpohjainen selvitys

Tapauksen tutkinta siirrettiin maaliskuussa KRP:lle.

Rikosylikomisario Markus Laine KRP:stä kertoo, että katoamistapauksia siirtyy keskusrikospoliisille aika ajoin. Päätös on aina tapauskohtainen, ja siirrolle voi olla useita eri perusteita.

Otsomaan tapauksessa syitä on muun muassa tutkinnan pitkäkestoisuus ja se, että tapauksen katsottiin vaativan laajojakin lisäselvityksiä. Tapaus halutaan selvittää hänen mukaansa perinpohjaisesti.

– On mahdollista, että (mies) on joutunut rikoksen uhriksi. Sekin vähän painaa vaakakupissa, Laine kertoo.

Poliisi toivoo vihjeitä

Poliisi on jo saanut jonkin verran uutta tietoa tapauksesta, mutta lisätietoja kaivataan yhä viimeisistä Otsomaasta tehdyistä havainnoista.

Etsintöjä jatketaan yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja Puolustusvoimien kanssa. Samalla tapauksen aineisto katsotaan KRP:n mukaan niin sanotusti uusin silmin.

Keskusrikospoliisi pyytää yleisöltä havaintoja ja tietoja Tapio Otsomaasta. Poliisiin voi olla yhteydessä puhelimitse numeroon 050 456 4903 tai sähköpostilla rikosvihje.krp[a]poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat