Joulupukki juo poronmaitoa aamupuuron kanssa

 

Joulupukin ja Joulumuorin ruokailutavat on selvitetty kauppa- ja teollisuusministeriössä (KTM). Ministeriöstä kerrotaan, että "Kuten Joulupukista ja Joulumuorista jo päältä päin näkyy, he ovat aikamoisia herkkusuita, mutta ihan terveellä tavalla. Aamuisin syödään aina puuroa, ja kumpikin rakastaa aamukahvia, jota ilman he eivät oikein kunnolla herää päivän puuhiin. Puuron kanssa juodaan poronmaitoa."

Korvatunturilla syödään lahjojen valmistuksen lomassa tuhdisti. Ruisleipä ja loimulohi maistuvat koko väelle päivänmittaan usein. Lisäksi syödään leipäjuustoa ja lakkahilloa sekä varsinainen pääateria, joka koostuu Lapin puikulaperunoista, suomalaisista herkkukaloista ja lakkaleivoksista tai puolukkakiisselistä.

KTM on laatinut verkkosivuilleen Joulupukin aapisen, joka on tarkoitettu apuvälineeksi jouluaihetta hyödyntäviin matkailun markkinointihankkeisiin. Siihen on koottu muutamia keskeisiä joulupukin olemukseen ja toimintaympäristöön liittyviä tekijöitä hakusanojen muodossa. Ministeriö korostaa kuitenkin, että Joulupukki on satuolento, josta ei ole yksiselitteistä määritelmää, vaan joukko erilaisia tarinoita ja näkemyksiä.

Viinimarjaglögiä juodaan satoja litroja

Joulumuori ja tontut juovat aapisen mukaan aina puolukka- tai variksenmarjamehua. Ja kaikki syövät varsinkin jouluna aivan hirveän paljon piparkakkuja, joita piparitontut leipovat suuressa uunissa. Jouluna ei paljon Korvatunturin väki ehdi syödä, mutta suurella ruokapöydällä on kuitenkin koko ajan tarjolla jättimäinen joulukinkku, josta Joulumuori leikkaa paksuja viipaleita aina sen mukaan, miten monta nälkäistä on käsi ojossa odottamassa. Ja kuumaa mustasta viinimarjasta valmistettua jouluglögiä juodaan Korvatunturilla joulukuussa satoja litroja.

Korvatunturin väen oikeaan suomalaiseen jouluateriaan kuuluvat rosolli ja sillit, tietysti kinkku ja peruna-, porkkana- ja lanttulaatikot, jälkiruokana luumukiisseliä ja kahvin kanssa Joulumuorin leipomat joulutortut. Joulun paras kohta on tontuista kuitenkin valkoisen joulupuuron nauttiminen. Se, joka löytää puurosta mantelisilmän, saa toivoa ihan mitä tahansa ja toive toteutuu tulevan vuoden aikana.

Muhkean ruokailun taustajoukoissa häärii monenlaisia tonttuja. He ovat erikoistuneet erilaisiin töihin: keittiötontut auttavat ruoanlaitossa, karkkitontut tekevät joulukarkkeja, porotontut hoitavat poroja, kalastajatontut tuovat lohta Joulupukin ruokapöytään, marjatontut marjastavat, puurotontut tekevät joulupuuron ja niin edelleen aivan loputtomiin.

(Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja