Uusi tapa leipoa pikkuleipiä on yhdistää muro- ja piparkakkutaikinaa, näin saat pehmeämpiä pikkuleipiä. Sekoita taikinaseokseen oman maun mukaan pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä esimerkiksi rusinoita tai kirsikoita.
Pipariset murotaikina pikkuleivät
Noin 30 kpl
½ pkt Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
½ pkt Myllyn Paras Muro- tai Kauramurotaikinaa (400 g)
2 dl kuivattua hedelmäsekoitusta (esim. muutamaa näistä sukaatteja, aprikooseja, viikunoita, taatelia, karpaloita, kirsikoita, marjoja, manteleita, pähkinöitä)
Pinnalle: munaa ja raesokeria
Levitä taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön n. 20 min ajaksi. Pilko kuivatut hedelmät terävällä veitsellä pieneksi hakkeeksi. Sekoita ne ja yksi piparitaikinalevy ja yksi murotaikinalevy käsin taikinapalloksi.
Leivo taikinasta 2 pitkää pötköä. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista leivinpaperin päällä 200-asteisen uunin keskiosassa 5-8 minuuttia. Leikkaa tangot jäähtyneenä vinoiksi viipaleiksi
VINKKI: voit laittaa hedelmäpalat jo aiemmin (esimerkiksi yön yli) maustumaan rommiin, sherryyn tai muuta vastaavaa.



