Mainos

Jouluostosruuhkassa suosikkilelu jo loppumassa

Joululahjojen ostajat täyttivät viikonvaihteessa pääkaupunkiseudun tavaratalot. Tänään iltapäivällä kaupoissa oli tähän asti kovin jouluruuhka, sillä ihmiset ryntäsivät ostoksille samaan aikaan. Pienten lasten suosikkilahjaksi muodostuneet teletappi-pehmolelut ehtivät jo loppua osasta kauppoja.

Juuri saadut veronpalautukset saivat kyytiä viikonloppuostoksilla. Helsingin Stockmannilta arvioidaan, että suosikkilahjoja ovat tänä jouluna teletappien lisäksi cd-levyt. Kännyköitä ostetaan lahjaksi nyt myös lapsille ja nuorille. Ruuhkaksi asti asiakkaita oli naisten alusvaateosastollakin.

Teletapit loppuivat viikonvaihteessa Vantaan Citymarketin kodin osastolta, vaikka niitä oli tuotu torstaina iso kuorma. Teletappeja ei saada lisää ennen joulua, sillä niitä ei ole enää maahantuojallakaan.

Pikkupoikien toiveleluja ovat myös koira- tai rekivaljakot ja tyttöjen pehmoapinat, Citymarketista kerrotaan. Itäkeskuksen Anttilassa on ollut joululahjojen hankkijoita ruuhkaksi asti, mutta tavaratalonjohtaja Pekka Nieminen tietää, että suurin ryntäys on ensi viikonloppuna. Moni suomalainen jättää joululahjojen hankinnan viime tippaan.

-Monen ostoksien sijoittumiseen vaikuttaa sekin, osalla 15. päivä on tilipäivä, Nieminen toteaa. Niemisen mukaan moni haluaa ostaa jouluna lapsille perinteisiä leluja, vaikka joka joulu on jokin muotisuosikki. Esimerkiksi nukkekodit käyvät edelleen kaupaksi. Teletapit ovat pienten lasten ehdoton suosikki Anttilassakin, kun taas vähän isommat haluavat cd-rom-pelejä. Myös kännyköitä myydään hyvin.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.