Joulun sääennuste julki: "Meteorologin mieleen hiipii kauhukuva – ei kai taas neljää kuukautta loputonta marraskuuta?" Lapin joulu lienee sen sijaan superluminen

3:59
Katso yllä olevalta videolta tuore uusin kuukausiennuste!

Etelään on odotettavissa jälleen musta joulu, mikäli uusin pitkän ajan sääennuste toteutuu.

Perjantaina julkaistu Euroopan keskuksen kuukausiennuste ei lupaa hyvää talven ystäville, kirjoittaa MTV Uutisten meteorologi Markus MäntykannasForecan blogissa.

Lämpötila on jouluviikolla ennusteen mukaan 1–3 astetta tavanomaista korkeampi Lappia lukuun ottamatta.

– Valitettavasti eteläisessä Suomessa mustan joulun todennäköisyys on kuukausiennusteen perusteella selvästi koholla.

– Meteorologin mieleen hiipii väistämättä kauhukuva, että tulevasta talvesta on hyvää vauhtia tulossa uusinta edellisestä talvesta. Sateista, lauhaa, umpiharmaata ja vähälumista. Ei kai taas neljää kuukautta loputtomalta tuntuvaa marraskuuta? Mäntykannas kirjoittaa.

Lapissa joulu hyvinkin luminen?

Mäntykannas kertoo, että joulua edeltävä viikko näyttää ennusteessa talvisimmalta, mutta eteläisessä Suomessa sekin viikko on tavanomaista lämpimämpi.

Hyvässä lykyssä lumipeite on mahdollista saada eteläänkin, mutta sen pysymisestä maassa etelässä ei ole takeita.

Sen sijaan Lapissa jouluviikko voi ennusteen mukaan olla hyvinkin luminen, sillä jouluviikko näyttää Lapissa tavanomaista sateisemmalta, ja valtaosa sateista tulee oletettavasti lumena.

Mäntykannas kuitenkin huomauttaa, etteivät pitkän ajan ennusteet kerro yksittäisten päivien säätiloista, vaan pyrkivät vertaamaan viikon säätilan keskiarvoa pitkän ajan tilastollisiin keskiarvoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja