Joulun piparipullat

Asettele piparisydämistä ja tähdistä kuvioita pullien päälle ja koristele raesokerilla sekä säilykekirsikoilla. Piparipullat ovat hyvää tarjottavaa joulun kahvihetkiin.

noin 16 kpl:

1 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (1 kg, pakaste)

1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g) tai Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)

Voiteluun:

muna

Pinnalle:

raesokeria

säilykekirsikoita

Ota taikinat sulamaan. Jaa sulaneet pullataikinalevyt kahteen osaan ja leivo niistä pikkupullia. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla. Kauli sulanut piparkakku- tai piparitaikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (esim. tähti, perinteinen pipari, sydän) pipareita. Voitele kohonneet pullat munalla. Nosta jokaisen pullan päälle yksi pipari. Voitele pinta, laita keskelle kirsikka ja ripottele raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 12-15 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat