Pekka Poudalta synkkä ennuste valoa kaipaaville: "Eilen oli viimeinen kerta, kun aurinko nähtiin ennen joulua – tai jopa viimeistä kertaa tänä vuonna"

2:13

Etelä-Suomessa joulua odotellaan harmaassa ja lauhassa säässä.

Eilen aurinko näyttäytyi vielä paikoin, mutta MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo, ettei valosta kauan nautita.

– Oli viimeinen kerta, kun aurinko nähdään ennen joulua. Saattaa olla jopa viimeisiä kertoja tänä vuonna, Pouta hymähtää.

Jos joulun menoliikenteen sekaan mielii, on ajokeli tällä hetkellä huono Tampere-Lahti -linjan pohjois- ja itäpuolella. Lounaassa ja etelässä tienpinnat ovat plussan puolella.

Etelä- ja Keski-Suomen ylle on levinnyt sadealue, jonka myötä maahamme saadaan lauhaa ilmaa.

– Etelässä on täysin vesikeli. Pääosin sateet ovat tänään Etelä- ja Keski-Suomen asia. Iltapäivällä pahimmat kelit ovat maan itäosassa, jossa tulee lunta ja räntää.

Sää lauhtuu pohjoisessakin

Sää on pohjoisessakin lauhtumaan päin. Pohjois- ja Itä-Lapista pakkaset alkavat hiljalleen hellittää.

– Pakkaserot tasoittuvat ja iltapäivällä Meri-Lapissa voi sataa jo lunta – samoin Länsi-Lapissa sadealue lähtee harppomaan illan myötä kohti pohjoista.

– Lauantaina sateet ovat jo enemmän Pohjois-Suomen asia. Etelämpänä sumuisen harmaata ja välillä voi vähän tihuttaa vettä. Varsin lauhalta näyttää Lappiin saakka.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja