Mainos

Joulukalenterikylä

Kartongista valmistetut talot kätkevät sisälleen 24 yllätyslahjaa joulukalenterin muodossa. Taloista voi rakentaa yhden isomman kylän tai kalenteritaloja voi ripotella ympäri asuntoa. Yllätyslahjojen vähetessä talojen sisään voi asettaa kauniisti hehkuvia paloturvallisia led-kynttilöitä tai led-tuikkuja.

Tarvikkeet:

- Canson Mi-Teintes kartonkia
- Tulip-koristevärejä
- leikkuualusta
- sakset
- metalliviivoitin
- matto- tai kirurginveitsi
- lyijykynä
- taittoluu tai sukkapuikko
- paksua pahvia ikkunoiden kaavoihin
- puikkoliima
- silkkipaperia

1. Piirrä talon kaava oheisen piirroksen mukaisesti kartongille ja leikkaa kaava.

2. Aseta A3 kokoinen Canson Mi-Teintes kartonki vaakasuuntaisesti ja merkitse talon kulmiin tulevien taitteiden kohdat lyijykynällä kartongin ylä- ja alareunaan. Taitteiden kohdat tulevat 10 cm päähän toisistaan. Kartongin toiseen reunaan jäävästä parin sentin pätkästä saadaan saumanvara, jonka avulla talo kootaan.

3. Nuuttaa talon kulmien taitteet taittoluun (tai sukkapuikon) ja metalliviivaimen avulla.

4. Aseta talon kaava kartongin päälle ja piirrä katon muodot kartonkiin lyijykynällä. Leikkaa kartonki talon muotoon lyijykynäjäljen mukaisesti. Taita talon nuutatut kulmataitteet teräviksi.

5. Tee paksusta pahvista kaavat ikkunoita ja ovia varten. Tee ikkuna- ja oviaukot 10 cm leveän kartonkipalan keskelle, jolloin sinun on helppo kohdistaa ikkuna keskelle talon 10 cm leveää seinämää.

6. Aseta ikkuna tai ovikaava kartongista leikatun talokappaleen yhden seinustan päälle ja leikkaa ikkuna- tai oviaukko terävällä mattopuukolla tai kirurginveitsellä kaavan reunoja vasten. Tee samoin ikkunoita talon jokaiselle seinämälle.

7. Koristele talon katon reunat sekä ikkunoiden ja ovien reunat kiiltäväpintaisilla Tulip Slick -koristeväreillä. Piirrä koristekuviot ja viivat kartongin pintaan suoraan värituubin ohuella kärjellä. Tee Tulip-värillä myös joulukalenterin numero. Anna koristekuvioiden kuivua vähintään 6 tuntia.

8. Kokoa talo pystymuotoon liimaamalla toisen reunan kapea saumanvara talokappaleen toisen pään alapuolelle.

9. Tee samoin kaikki 24 taloa ja aseta talojen sisälle silkkipaperin sisään piilotetut yllätyslahjat.

Kartiokuuset

Talojen lomaan voit valmistaa muutamia kartiokuusia vihreästä Canson Mi-Teintes kartongista. Leikkaa kartongista oheisen kaavan mukainen kappale ja kiepauta se kartioksi. Kiinnitä kartion sauma liimalla ja vahvista kiinnitystä kartion alareunasta nitojalla. Tee kartioon pilkkuja Tulip-koristeväreillä ja anna pilkkujen kuivua vähintään 6 tuntia. Asettele valmiit kartiokuuset joulukalenteritalojen lomaan.

Lumenvalkoinen kalenterikylä Valkoiset joulukalenteritalot on tehty samalla kaavalla kuin isot talot, mutta puolta pienempinä. 1:2 kaava on siis suoraan käytettävissä pienten talojen kaavaksi. Talojen koristekuviot on tehty helmiäisenhohtoisella Tulip Pearl -koristevärillä ja talojen numerot kimaltavaisella Tulip Glitter –koristevärillä. Pienten talojen sisään voit asettaa yllätyslahjojen avaamisen jälkeen pienet led-tuikut.

Mallien suunnittelu ja toteutus: Hanna Sumari ja Viivi Vatanen

Canson Mi-Teintes kartongit ja Tulip-koristevärit
Myynti: Hyvin varustetut tavaratalot, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet.
Tiedustelut: HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi

Led-kynttilät ja tuikut:
Myynti: Tavaratalot
Tiedustelut: Oy Airam Electric Ab, www.airam.fi

(T.i.l.a. 14.11.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.