Joulujärjestelyt usein naisen niskaan?

Kodin lukijoiden mielestä he ottavat suurimman päävastuun joulun järjestelyistä, sillä yli 65 prosenttia joulukyselyyn vastanneista kertoi hoitavansa hommat itse.

Kodin kyselyyn tulleista kommenteista päätellen naiset vastaavat suurimmasta osasta joulujärjestelyistä.

– Ainahan se äidille lankeaa. Mielelläni tosin touhuan, nimimerkki Tietty kirjoittaa.

– Minä kuulema teen sen oikean joulun, ja tykkään kyllä kovasti tehdäkin!, nimimerkki Mami kertoo.

Myös nimimerkki Minä nauttii joulutunnelman luomisesta.

– Asun kahdestaan poikaystäväni kanssa ja minä olen meistä se jouluihminen. Poikaystävä vaan katsoo hymyillen vieressä kun koristelen asunnon jokaisen nurkan. Joulu on vaan niin ihana!, nimimerkki Minä hihkuu.

Joulussa kuitenkin riittää touhuamista, eivätkä kaikki tee sitä mielellään.

– Naiset eivät kehtaa koko ajan huomautella tekemättömistä hommista miehelleen, siksi he tekevät itse suurimman osan. Näin on eikä se muuksi muutu yrityksistä huolimatta, nimimerkki Pirttihirmu kertoo.

Joissakin perheissä koko porukka puhaltaa yhteen hiileen, sillä tämän vaihtoehdon valitsi hieman alle 25 prosenttia lukijoista.

– Kyllä koko perhe osallistuu jollain tavalla aina mummosta perheen pienimpiin. Tosin hieman ärsyttävät hommat, kuten siivoaminen, jäävät usein minun kontolleni, nimimerkki Perhe kirjoittaa.

– Koko perhe on niin sanottuja jouluihmisiä. Minusta on ihana alkaa koristelemaan kotia ja yhdessä lasten kanssa tehdään askarteluja, kuten joulukortteja ja lumihiutaleita ikkunoihin. Mieheni tekee jouluruokia ja kantaa kuusen sisälle, johon liittyy kynttilöiden ja latvatähden asettelu. Muuten kuusen koristelevat lapset. Minä rakastan leipomista. Siivous jaetaan tasan, koska se ei ole kenellekään lempparipuuhaa. Minä puolestani voisin ostaa joululahjoja puolelle kylää, mutta tässä perheenpää toimii järjen valona..., nimimerkki Paula kertoo.

Kysymys: Hoitavatko naiset mielestäsi suurimman osan joulujärjestelyistä?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja