Jos Verstappen ilakoi Lewis Hamiltonin kustannuksella – Red Bull -pomo latasi todella tylyn kommentin

7:54
Tulosruutu teki selkoa sunnuntaina ajetun Emilia-Romagnan F1-osakilpailun tapahtumista.

Jos Verstappen ilakoi, kun hänen poikansa Max ohitti Lewis Hamiltonin kierroksella viime sunnuntaina Emilia-Romagnan F1-osakilpailussa.

Red Bullin Verstappenin ja Mercedeksen Hamiltonin MM-taisto äityi viime vuonna tuliseksi ja osumaakin eri otteisiin tuli. Verstappen voitti lopulta mestaruuden dramaattisella kauden viimeisen kierroksen ohituksella Hamiltonista turva-auton poistuttua radalta.

Verstappenilla ja Red Bullilla on ollut tänä vuonna tekniset ongelmansa, mutta Mercedes on ollut suorituskyvyltään kaukana sen ja Ferrarin takana. Viime viikonloppuna Verstappen ajoi sekä sprintin että täyden osakilpailun voittoon, kun taas Hamilton ei yltänyt aika-ajoissa, sprintissä tai osakilpailussakaan kymmenen parhaan joukkoon.

– Maxilla oli erinomainen viikonloppu. Hän oli minusta uskomattoman vahva. Hän ei tehnyt yhtään virhettä, hän oli hyvä ja kontrolloi täysin, itsekin aikoinaan formula ykkösissä ajanut Jos Verstappen kirjoitti Vertappenin verkkosivujen kolumnissaan ja katsoi "Red Bullin ottaneen selkeästi askeleen oikeaan suuntaan".

Sunnuntaina todistettiin harvinaista näkyä, kun Verstappen ohitti kilpailussa seitsemän maailmanmestaruutta urallaan voittaneen Hamiltonin kierroksella.

– Rehellisesti nautin Maxin ohittamassa Hamiltonin kierroksella kaiken viime vuonna tapahtuneen jälkeen. Hamiltonilla oli todella vaikeaa, siinä missä hänen tallikaverinsa George Russell näytti paljon tasapainoisemmalta. Mahdollisuutta ohittaa Mercedes kierroksella ei tule usein, Jos Verstappen maalaili.

Russell onnistui viikonloppuna huomattavasti Hamiltonia paremmin ja ylsi kilpailussa neljänneksi Hamiltonin takelleltua sijalle 13.

Marko: Ehkä Hamiltonin olisi pitänyt lopettaa

Höyryjä ehti raaoin sanoin jo päästellä Red Bullin pomoportaaseen kuuluva neuvonantaja Helmut Marko. Hän viittasi talvella esillä olleisiin huhuihin, joissa spekuloitiin, että Hamilton saattaisi päättää uransa.

– Ehkä hänen olisi pitänyt lopettaa viime vuonna, Marko töksäytti Skylle.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli sen sijaan diplomaattisempi eikä ollut niin intoillut Hamiltonin ohittamisesta kierroksella. Hornerin mukaan kyse ei ollut merkittävästä hetkestä.

– Lewisilla ei ollut selkeästikään erinomainen viikonloppu, mutta olimme paljon keskittyneempiä omaan kisaamme ja yritimme vain poimia maksimipisteet, Horner sanoi.

Sergio Pérez takasi tallille sunnuntaina kaksoisvoiton. Lisäksi Verstappen otti lisäpisteen kilpailun nopeimmasta kierroksesta.

Ferrarin Charles Leclerc johtaa MM-sarjaa 27 pisteen erolla Verstappeniin ja 32 pinnan erolla Péreziin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja