Mainos

"Jos hän oli päättänyt ampua poliisia, mahdollisuuteni olivat 50-50"

- Tilanne oli kaoottinen, ensimmäisenä paikalle tulleen poliisipartion miespoliisi kertoi tapahtumista Hyvinkään käräjäoikeudessa. Oikeudessa puidaan toukokuista ampumista, jossa kaksi kuoli ja seitsemän haavoittui.

Poliisimies kertoi, että hän oli tilanteessa vakavasti haavoittuneen poliisinaisen kanssa liikkeelle maijalla.

- Olimme lähdössä Hyvinkäältä Nurmijärvelle ja ajattelin, että ajetaan Hyvinkään keskustan läpi ihan tarkistamaan tilanne.

He olivat parinsadan metrin päässä keskustasta, kun hätäkeskus ilmoitti ampumisesta. Tuossa vaiheessa tieto oli, että ravintola Klubissa ammutaan. Se sijaitsee vastapäätä Level 5:ttä ja Medicin Maniä toisella puolella Uudenmaankatua.

Poliisi pysäytti maijan Siltakadulle.

- Kuulimme voimakkaita kajahduksia. Ainakin kaksi kuului.Sanoin parille, että puetaan taktiset suojaliivit ja kypärä. Siinä vaiheessa huusin radioon, että laukauksia kuuluu edelleen.

Pariin osuu

- Astuin autosta ulos ja sitten kuului taas laukaus, joka osui pariini.

- Ei ollut minkäälaista hajua, mistä niitä laukauksia tuli. Ihmisiä juoksi vain ympäriinsä. Menin auton taakse piiloon ja haavoittunut parini ryömi autojen väliin. Yritin katsoa mistä niitä laukauksia tulee, mutta ei ollut mitään tietoa. Ranteeseen osuman saanut nainen pyysi minulta apua. Käsi näytti roikkuvan nahan varassa, mies kertoi.

Pari ei vastannut, kun poliisi huusi hänelle. Mies kiersi naisen luokse ja huomasi osuman vatsassa.

- Yritin pitää häntä hereillä. Seuraavaksi näin järjestyksenvalvojan pitävän jotakuta maassa ja ajattelin että siinä on ampuja. Tilanne oli kuitenkin se, että tämä sivullinen oli luullut järjestyksenvalvojan ampuneen. Palasin pukemaan taktiset liivit ja tuolloin tuli ambulanssi.

Poliisi kuvaa tilannetta kaoottiseksi. - Osa huusi ja juoksi. Osa vain seisoi. Kun kehotimme ihmisiä menemään suojaan, niin osa ei uskonut. Saimme tehdä aika lailla töitä, että ihmiset menivät suojaan. Monenlaista käyttäytymistä siinä oli.

- Seurasin juoksevia ihmisiä, olisiko siinä poikkeavaa käytöstä. Ei tullut mieleenkään, että olisi katsottu katolle. Jossain vaiheessa, aika pitkän ajan kuluttua hätäkeskus ilmoitti, että joku olisi nähnyt ampujan katolla.

Poliisimies ei pysty sanomaan ammuttiinko hänen pariinsa osuneen laukauksen jälkeen vielä lisää.

50-50 mahdollisuus

- Asia pyöri aika paljon mielessä, poliisimies kuvasi tuntojaan tapahtuman jälkeen.

- Yöuni ei tullut samalla lailla. Lähinnä siinä oli alussa se, että oma työpari loukkaantui. Jälkikäteen tuli sitten ajatukset siitä, että olisin voinut olla siinä itse. Jos hän oli päättänyt ampua poliisia, niin siinä tilanteessa oli 50-50 -mahdollisuus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.