Jori Lehterän huumetuomio lieveni hovioikeudessa – kiekkoilijan maksettavaksi tuhansien eurojen sakot

Turun hovioikeus on lieventänyt jääkiekkoilija Jori Lehterän Pirkanmaan käräjäoikeudessa saamaa huumetuomiota. Hovioikeus katsoi Lehterän syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen ja tuomitsi Lehterän sakkorangaistukseen.

Lehterän maksettavaksi tulee 15 päiväsakkoa, mistä hänen ilmoittamillaan tuloilla kertyy 11 715 euroa. Lisäksi hänen maksettavakseen tulee 40 euroa rikosuhrimaksua.

Hovioikeus lievensi päätöksellään merkittävästi Pirkanmaan käräjäoikeuden maaliskuussa 2019 antamaa tuomiota. Käräjäoikeus oli katsonut Lehterän syyllistyneen huumausainerikokseen ja tuominnut Lehterän neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lehterä valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaati, että syyte huumausainerikoksesta hylätään. Toissijaisesti Lehterä vaati, että hänen jätetään tuomitsematta rangaistukseen tai hänen saamaansa rangaistusta alennetaan.

Lehterän mielestä käräjäoikeuden langettama rangaistus oli liian ankara. Hänen mielestään tapauksen saama poikkeuksellinen julkisuus ja sen vaikutukset hänen työmahdollisuuksiinsa pitäisi ottaa huomioon rangaistusta määritettäessä. 

Syyttäjän mukaan Lehterä oli ostanut kevään ja kesän 2018 aikana kahdeksan grammaa kokaiinia ja oli toisella kerralla yrittänyt ostaa gramman kokaiinia.

Hovioikeuden mielestä syyttäjän esittämä näyttö ei kuitenkaan riittänyt osoittamaan ostamista tapahtuneen. Sen sijaan ostamisen yrityksen hovioikeus katsoi toteen näytetyksi.

Näin se tuomitsi Lehterän huumausainerikoksen sijaan huumausaineen käyttörikoksesta. Sen sijaan hovioikeus ei katsonut tapaukseen liittyvneen seikkoja, joiden takia rangaistusta tulisi lieventää.

Tuomioon voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja