Jonne Virtanen antoi palaa värikkäässä haastattelussa – "Ryyppäsin niin paljon, ettei ole tarvinnut ryypätä sen jälkeen enää ollenkaan"

2:53
Jonne Virtanen antoi palaa tekemänsä voittomaalin jälkeen: "Ryyppäsin niin paljon, ettei ole tarvinnut ryypätä sen jälkeen enää ollenkaan."

SM-liigahyökkääjä Jonne Virtanen, 32, oli otsikoissa viime syksynä, kun hän riitatutti TPS:stä saamansa potkut. Virtanen vetäytyi Tanskaan, josta hän palasi täksi kaudeksi Suomeen. Uuden seuransa Vaasan Sportin paidassa Virtanen on ottanut isoa roolia.

Keskiviikon kierroksella Virtanen napautti ainoan maalin ottelussa Tapparaa vastaan. Jatkoajalla Virtanen käytti niin sanottua susikättä, millä hän suojasi itseään väkevässä rynnistyksessä. Tämän jälkeen ujutus ja kiekko Tapparan verkkoon.

– Olisi varmaan pitänyt kokeilla tuota raittiina olemista aiemmin, niin olisi tilillä muutakin kuin katevarauksia, Virtanen letkautti C Moren haastattelussa.

Video osumasta näkyy jutun alareunassa. Yllä Virtasen värikäs haastattelu ottelun jälkeen. 

Sport on nolannut vastustajansa kahdessa edellisessä ottelussa. Risto Dufvan luotsaama joukkue on ollut piinaava pala muille.

– Tämä oli meidän näköisemme voitto. Nämä ovat kaikista parhaimpia, kun kaikkia muita vituttaa.

– Siis harmittaa, anteeksi, Virtanen veisteli Tappara-pelin jälkeen.

Virtasen viime kauteen mahtui paljon. Sesonki lähti liikkeelle kohupotkuilla. TPS päätti erottaa Virtasen ulkomaille suunnatun vieraspelireissun jälkeen.

Virtanen riitautti irtisanomisen ja voitti asian, minkä myötä TPS:n piti maksaa hänelle isot korvaukset.

Kohun aikana Virtanen vieraili nopeasti Mestis-seura TUTOssa. Sieltä matka jatkui Tanskaan, jossa hän edusti loppukauden ajan Herning Blue Foxia.

– Viime kausi oli aika värikäs. Sain pelata paljon, mutta ehkä suurin oppi tuli siitä, kun olin yksinäni.

– Sanotaanko näin, että ryyppäsin niin paljon, ettei ole tarvinnut ryypätä sen jälkeen enää ollenkaan. Tässä on menty raittiina ja elämä maistuu aika nätiltä. Kotiasiat ovat hyvin ja lätkä on kivaa, Virtanen totesi.

Virtanen on kantanut Sportin kultakypärää viimeisimmissä otteluissa. Neljässä pelissä hänelle on merkattu tehot 2+1.

Pitkän linjan SM-liigahyökkääjä koki omat haasteet tämän viikon alkuvaiheilla.

– En päässyt treenaamaan ollenkaan, kun emännällä oli vähän lämpöä. Sitten piti odotella testituloksia. Alkuviikon aikana sai touhuta kotona. Siinä tuli odoteltua sitä, että pääsisipä taas pelaamaan jääkiekkoa. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo.

– Totta kai olisi hienoa pelata kotona, mutta ihan ylipäätänsä se, että saamme taas pelata, on nättiä. Elämä on siistiä, Virtanen hehkuttaa.

Virtanen ja Sport joutuvat juoksemaan nyt vieraspaikkakunnilla, sillä Vaasan kaupunki asetti tiukkoja rajoituksia lukuisten koronatartuntojen takia.

Virtasella on yleiseen tilanteeseen yksi toive.

– Toivottavasti ihmiset löytävät halleihin ja voimme jatkaa pelaamista.

1:23
Sportin kultakypärä Jonne Virtanen ratkaisi Tappara-ottelun taistelevalla yksilösuorituksella. 

Juttua muokattu klo 9.34: Virtasen ensimmäinen sitaatti korjattu. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja