Jokerit suomalaisen NHL-huippulupauksen perässä

MTV Sportin tietojen mukaan jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit on kiinnostunut suomalaisesta huippulupauksesta Kristian Vesalaisesta. Keväällä Kärpissä Suomen mestaruuden voittanut Vesalainen on tällä hetkellä sopimuksettomassa tilassa.

Ylälaidan videolla juttua Jokereiden tulevaisuuden näkymistä keväältä Tulosruudusta.

Vesalainen, 19, pelasi loppukevään lainalla Kärpissä. Hän solmi viime kesänä yhden vuoden mittaisen sopimuksen toisen Liiga-seuran HPK:n kanssa.

Kyseinen diili on ehtinyt jo päättyä, eikä Vesalainen ole tehnyt sen jälkeen sopimusta minkään eurooppalaisen seuran kanssa.

Vesalainen ei ole myöskään allekirjoittanut NHL-tulokassopimusta hänet varanneen seuran Winnipeg Jetsin kanssa.

MTV Sportin tietojen mukaan KHL-seura Jokerit on osoittanut kiinnostusta Vesalaista kohtaan.

Miten kommentoit asiaa, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen?

– En mä lähde kommentoimaan tuota millään tavalla. Hänen KHL-oikeudet ovat Pietarin SKA:lla, Vuorinen toteaa.

SKA varasi Vesalaisen KHL:n omassa varaustilaisuudessa kesällä 2016 (ensimmäinen kierros, vuoro #19). Täten pietarilaisseura pystyy omalta osaltaan pistämään kapuloita rattaisiin.

– Yleisellä tasolla jos puhutaan, niin totta kai asia vaikeutuu. KHL-seura pystyy määrittelemään sen, että mitä he haluavat tehdä oikeuksilla. Pitävätkö itsellään vai yrittävätkö hieroa jotain kauppaa. Haluavatko jotain oikeuksia vai esimerkiksi rahaa. Niillä pelaajaoikeuksilla on arvoa, ihan samalla tavalla kuten on NHL:ssäkin, Vuorinen perkaa.

Jokerit kunnostautui pelaajamarkkinoilla aiemmin heinäkuussa, kun se hankki itselleen SM-liigasta tutun kanadalaisvalkovenäläisen hyökkääjän Geoff Plattin. Samalla käyttöön laitettiin tanskalaishyökkääjän Nicklas Jensenin sopimuksessa ollut optiopykälä.

Vuorisen mukaan Jokereilla on valmiuksia tehdä vielä liikkeitä markkinoiden puolella.

 – Meillä on hyvä tilanne joukkueessa. Paljon jatkuvuutta viime vuodesta ja on saatu hyviä uusia pelaajia, jotka tulevat varmasti auttamaan meitä joukkueena. KHL:ssä saa olla 25 yhden suunnan sopimusta, sitä määrää ei ole tällä hetkellä käytetty. Siinä mielessä meillä on tilaa, vaikka olemmekin tyytyväisiä tämän hetken tilanteeseen. Katsotaan, että mitä aika tuo tullessaan, Vuorinen pyörittelee.

Viime kaudella Vesalainen nakutti HPK:n riveissä 44 runkosarjaottelussa tehot 19+20=39. Kärpissä hän ehti pelata runkosarjan lopussa vielä viisi peliä (3+1=4). Kevään pudotuspeleissä hän oli isossa roolissa (18 ottelua, 4+4=8), kun Kärpät eteni mestariksi.

Vesalainen oli myös mukana vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa Buffalossa. Viidessä ottelussa Nuorten Leijonien paidassa Vesalainen nakutti kuusi (2+4) tehopistettä.

Jets varasi isokokoisen voimahyökkääjän kesän 2017 NHL-varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella, vuorolla 24.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja