Jokerit nappasi 130 NHL-ottelun ruotsalaistornin maalilleen – "Olemme seuranneet häntä pitkään"

Helsingin Jokerit on tehnyt sopimuksen viime kaudella KHL:ssä debytoineen maalivahti Anders Lindbäckin kanssa. Ruotsalainen pelasi SM-liigaa Ilveksessä NHL:n työsulkukaudella 2012-13.

32-vuotias Lindbäck edusti viime kaudella Torpedo Nizhni Novgorodia. Hänen sopimuksensa Jokerien kanssa on yksivuotinen.

Lindbäck siirtyi NHL:ään kaudella 2010-11 ja toimi Pekka Rinteen kakkosmiehenä Nashville Predatorsissa ennen siirtymistään Tampa Bay Lightningiin. Hän pelasi työsulkukaudella 2012-13 kaikkiaan 13 runkosarjaottelua Ilveksen paidassa. Kaikkiaan gävleläiselle kertyi 130 NHL:n runkosarjaottelua.

Lindbäck palasi Eurooppaan kauden 2017-18 jälkeen edustaen kauden sveitsiläistä HC Davosia ennen Torpedoon siirtymistä.

– Lindbäckin nimi on ollut esillä useampana vuotena, kun olemme kartoittaneet maalivahteja Jokereihin. Olemme seuranneet häntä pitkään ja on hienoa saada hänet vihdoin riveihimme, Jokerien GM Jari Kurri sanoo seuran tiedotteessa.

– Hän on isokokoinen mutta silti hyvin liikkuva maalivahti, joka pelasi hyvän viime kauden KHL:ssä.

Liki kaksimetriselle Lindbäckille Jokerit ja Helsinki sopii hyvin kuvioihin.

– Moni asia sai Jokerit tuntumaan minulle ja perheelleni täydelliseltä valinnalta. Ensinnäkin Helsinki on lähellä kotiamme, kun odotamme toisen tyttäremme syntymää heinäkuussa. Viihdyimme Suomessa erittäin hyvin jo NHL:n työsulun aikana, kun pelasin Ilveksessä, Lindbäck kertoo.

Viime kauden maalivahdeista myös Janis Kalninsilla on sopimus Jokereiden kanssa ensi kaudeksi. Sen sijaan Antti Niemi ei ole tehnyt jatkosopimusta seuran kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat