Jokerit kairasi vierasvoiton – Jesse Joensuu taas Sotshin kiusana

Jokerit jatkoi pisteputkeaan neljään otteluun, kun se kukisti Sotshin vieraskaukalossa KHL-ottelussa 4–3.

Jesse Joensuu iski hattutempun täyteen, kun Jokerit kohtasi kotonaan tällä kaudella Sotshin ja voitti 4–2. Tehot 1+1 napannut Joensuu oli jälleen Sotshin murheena, nyt venäläisten kotikaukalossa.

Jokerit meni ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, kun Joensuu ohjasi maalin kulmalta Jokerien 3–2-osuman kolmannessa erässä.

Sotshi iski kuitenkin pelin tasoihin, kun puolustaja Sami Lepistö teki pienen arviointivirheen ja Stanislav Bocharov pääsi siirtämään alivoimalla lukemiksi 3–3.

Jokerien ratkaisijaksi nousi John Norman, joka sai sudittua Joensuun ja Alex Grantin syötöstä ylivoimalla maalin edestä pomppukiekon sisään kolmannessa erässä ajassa 47.25. Maali oli Normanille kauden 16:s.

Jokerit sai jokaiseen maaliin eri maalintekijän. Joensuun ja Normanin lisäksi verkkoon osuivat Niklas Jensen ja Brian O'Neill

Jokerien kapteeni Peter Regin pelasi kehiin pitkän sairausloman jälkeen. Regin on Jokereille kaivattu vahvistus, vaikka pelirutiinin saaminen vaatii pohjille vielä muutamia otteluita.

Jyrki Jokipakka urakoi tutun varmasti Sotshin puolustuksessa, ja hän oli esimerkiksi jäällä, kun Sotshi haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia.  Jokipakka sai syöttöpisteen kotijoukkueen avausmaaliin.