Jokerien SM-liigasuunnitelmat jäihin – kannattajilta välitön vastaus shokkiuutiseen

Helsingin Jokerit pudotti yllätystiedotteen maanantaina. Seura ei aio hakea SM-liigaan kaudeksi 2025–2026 nykyisin ehdoin. Helsinkiläisjoukkueen kannattajat kommentoivat uutista välittömästi.

Jokerit perustelee ratkaisua taloudellisilla syillä, vastuullisuudella ja mulla arvoilla, joihin seura on sitoutunut. Liigaosakkeen hinnaksi on Liigan toimesta arvioitu noin 3,8 miljoonaa euroa.

Jokerien takana seisova Eteläpääty ry julkaisi heti vastineensa shokkiuutiseen.

– Seuran ei tule tehdä hätiköityjä päätöksiä nyt, mikäli ne eivät perustu vakaalle taloudelliselle pohjalle ja seuran arvoille. Osoitamme tukemme Jokerien pitkäjänteiselle kehittämiselle ja kestäville ratkaisuille muuttuvassa ympäristössä.

Eteläpääty ry:n hallituksen allekirjoittamassa tiedotteeessa korostetaan, että seuran kokonaisvaltainen hyvinvointi on tärkeämpää, kuin sarjataso, jolla edustusjoukkue pelaa.

Liigaan ei ole kiire mikäli sen edessä uhrataan seuran tärkeimmät periaatteet; laadukas juniorityö, järkevä taloudenpito sekä kestävä ja vastuullinen tulevaisuus, vastine päättyy. 

Jokerit palasi täksi kaudeksi kotimaan kiekkokentille. Seura pelaa ensimmäistä kauttaan Mestiksessä. Vuosina 2014–2022 Jokerit pelasi KHL:ssä. 

Lue myös:

    Uusimmat