Mainos

Jokela: Auvinen suunnitteli rikosta päiväkirjassaan

Krp:n esitutkinta-aineiston mukaan Pekka-Eric Auvinen oli suunnitellut tekoa maaliskuusta 2007. Tuolloin hän oli kirjoittanut päiväkirjaansa aloittaneensa operaatio "Main striken" suunnittelun.

"Tapan niin monta paskiaista kuin mahdollista", hän kirjoitti päiväkirjaan. "Joskus ensi syksyllä tuomiopäivän koittaessa yhden miehen sota kaikkia ja kaikkea vastaan voi alkaa.

Auvinen viittaa päiväkirjoissaan Vietnamin sotaan, Oklahoman pommi-iskuun, Columbinen koulusurmiin, Myyrmannin räjähdykseen, Battlefield 2 -peliin, Hitman-peliin ja NBK:n yhdistelmään.

"Olen aseistautunut haulikolla, karbiinilla tai pistoolilla ja ammun kaikkea joka liikkuu, heittelen molotovin cocktaileja ja putkipommeja ja levitän tuhoa. Parhaimmassa tapauksessa tästä syntyisi massiivista tuhoa ja kaaosta tai jopa vallankumous. Haluan joka tapauksessa että tämä muistetaan ikuisesti ja että siitä jää jatkuva vaikutus maailmaan. Ehkä saan seuraajiakin, olenhan yli-ihminen, lähes Jumala!", Auvinen kirjoitti.

Virginian yliopiston 33 henkeä vaatinutta ammuskelua Auvinen kuvaili historialliseksi ja suunnitteli tekevänsä tietokonepelissä verilöylyn. Auvinen ihannoi erilaisten terroritekojen tekijöitä, ja hän imuroi tietokoneelleen kuvamateriaalia näistä tapahtumista. Auvisen tietokoneen tutkimisen yhteydessä kävi ilmi, että laitteelle oli tallennettu eri terroritekojen päivämääriä ja niiden toteuttajien syntymäpäiviä.

Päiväkirjassa viimeinen merkintä on huhtikuulta, Columbinen verilöylyn vuosipäivältä.

Tämän jälkeen Auvinen jätti käsinkirjoitetun päiväkirjan ja siirtyi netin pariin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.