Joka toisella on liukuva työaika

Liukuva työaika on yhä yleisempää, kertoo tuore tilasto. Työajan liukuvuutta perustellaan motivaation kohoamisella ja työskentelyn tehostumisella.

Viime vuonna jo noin joka toisella palkansaajalla oli liukuva työaika. Vuonna 1977 vain joka seitsemäs palkansaaja sai itse vaikuttaa siihen, milloin tulee töihin tai milloin sieltä lähtee.

-Kehitys johtuu siitä, että on vihdoin alettu ymmärtää, että työ- ja perhe-elämä ovat yhtä tärkeitä, sanoo Akavan lakimies Jaana Meklin Aamulehdessä.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n sopimusvastaavan, lakimies Heli Ahokkaan mielestä liukumien yleistyminen kertoo työn luonteen muuttumisesta. Työ on nykyään yhä useammin luovaa ja aikaan ja paikkaan sitoutumatonta.

Sekä työntekijä- että työnantajajärjestöt kannattavat liukuvan työajan käyttöä, jos siihen on mahdollisuus. Yleisesti ottaen liukumasta on etua kaikille: Kun ihminen saa hallita vapaammin omaa elämäänsä, hän on ammatissaan tehokkaampi ja motivoituneempi.

Tilastokeskuksen tuoreen Työajan muutokset -tutkimuksen mukaan eniten työaikoihinsa voivat vaikuttaa säännöllistä päivätyötä tekevät. Vuoro- ja jaksotyötä tekevien on vaikeampaa vaikuttaa työaikoihinsa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat