Johan Storgårdin kassi:

- hauki - lanttu - hasselpähkinöitä - couscous - mustikoita - palsternakka

Jyrki Sukulan ja Johan Storgårdin menu:

Hasselpähkinällä kuorruttuja haukipullia

100 g haukea 1 kananmunan valkuainen 1 dl kermaa suolaa pari tippaa tabascoa valkopippuria 1/2 dl hasselpähkinöitä 1 kananmunan keltuainen

Jauha hauki ja sekoita valkuainen massan joukkoon sekä lopuksi kerma ja mausteet. Tee teelusikalla quenellejä ja keitä suolalla maustetussa vedessä n. 4 minuuttia. Pyöritä kananmunan keltuaisessa sekä rouhitussa hasselpähkinässä ja paista voissa.

Couscous (lisäke hauelle)

1 dl couscous:ta 1 rkl hienonnettua sipulia 1 rkl voita 2 valkosipulinkynttä tuoretta timjamia 1/2 dl valkoviiniä 2 dl vettä suolaa valkopippuria

Kuumenna valkoviini, vesi ja suola kiehuvaksi. Freesaa sipuli ja valkosipuli voissa pannulla. Lisää couscous-ryynit pannulle ja kaada kiehuva liemi päälle. Anna hautua noin 5 minuttiia kannen alla. Hiero puulastalla irtonaiseksi ja tarkista maku.

Lanttu-palsternakkapaistos

1/2 dl raastettua lanttua 1/2 dl raastettua palsternakkaa 1/2 dl raastettua perunaa

Mausta seos suolalla sekä pippurilla ja paista pannulla runsaassa voissa röstiksi.

Mustikkapiirakka

1/2 dl rouhittuja hasselpähkinöitä 1/2 dl sokeria 2 rkl vehnäjauhoja 2 rkl voita

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Laita päälle valutetut pakastemustikat ja päälle pari ruokalusikallista sokeria. Paista uunissa 175 c:ssa noin 15 minuuttia. Tarjoile esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat