Joel Armia kommentoi tympeää NHL-kohtaloaan – Jesse Kotkaniemellä kinkkinen tilanne

Porilaiset NHL-pelaajat Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi kävivät SuomiAreenassa kertomassa kesän tunnelmistaan. Molemmille viime kausi oli haasteellinen, ja sekä Kotkaniemi että Armia avasivat tuntemuksiaan kauden vaikeista hetkistään.

Armia tiputettiin kauden aikana AHL:ään, mikä oli pitkään NHL:ssä tahkonneelle suomalaiselle kova kolaus.

– Ei se hirveän hyvältä tietysti tuntunut siinä kohtaa, Armia myöntää.

Hän ehti pelata kahdeksan AHL-ottelua, kunnes kutsu kävi takaisin Montreal Canadiensin kokoonpanoon. Peli-ilokin löytyi taas nopeasti, ja Armia paukutti oman yhden kauden maaliennätyksensä, eli 17 osumaa.

Kun pääsi takaisin ylös, peli kulki hyvin ja oli hauska pelata. Sai hyvän flown päälle eikä tarvinnut puristaa. Ehkä näin jälkeenpäin katsottuna opettava kokemus ja pystyi kääntämään kauden positiiviseksi, Armia summaa.

Myös Kotkaniemellä oli haasteita omassa kaudessaan, kun vastuuta ei tullut aikaisempien kausien tavoin. 

– Oli aika vaikea kausi omalta osalta, ja se jätti aika paljon nälkää tuleviin kausiin joukkueena ja itselle myös, Kotkaniemi pohtii.

NHL-kausi alkaa syksyllä ja sitä ennen vuorossa on valmistava leiri, missä Kotkaniemi aikoo säväyttää.

Meillä on aika leveä ryhmä ja paljon kilpailua pelipaikoista. Toivotaan, että nyt saisi leirin aikana kairattua omaa roolia isommaksi, Kotkaniemi sanoo.

Ensi kautta varten tehdään myös kesällä kovaa työtä. Kotkaniemi ja Armia harjoittelevat Porissa jääkiekkoilijoiden ryhmässä, mihin kuuluu muitakin huippunimiä kaksikon lisäksi.

Keitä Armian ja Kotkaniemen kanssa kesällä harjoittelevat, selviää kaksikon pitkästä haastattelusta.

SuomiAreena: Tänä iltana Porissa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tänään kello 20 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat