Joe Biden sotki Ranskan presidentit ja Saksan kampanjapuheessaan

Joe Biden joutuu kohtamaan omat puheensa kiusallisen skandaalin takia –"Erittäin noloa" 2:51
Katso myös raportti tammikuulta: Joe Biden joutuu kohtamaan omat puheensa kiusallisen skandaalin takia – "Erittäin noloa"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on sekoittanut kampanjapuheessaan toisiinsa Ranskan nykyisen presidentin Emmanuel Macronin ja vuonna 1996 edesmenneen Ranskan presidentin Francois Mitterrandin.

Laajasti sosiaalisessa mediassa levinneessä videotallenteessa 81-vuotias Joe Biden puhui sunnuntaina Las Vegasissa ensin "Saksan Mitterrandista" mutta korjasi heti tarkoittavansa Saksan sijasta Ranskaa. Nimeä hän ei sen sijaan korjannut.

Biden on tullut tunnetuksi lukuisista vastaavista lipsahduksista, jotka ovat saaneet osan ihmisistä epäilemään, että hän on liian vanha jatkamaan presidenttinä.

Tosin Bidenin tulevalla todennäköisellä haastajalla, republikaanien presidenttiehdokkuutta tavoittelevalla ex-presidentti Donald Trumpilla, 77, ei hänelläkään ole erehtymätön nimimuisti. 

Trump sotki taannoin vastaehdokkaansa Nikki Haleyn edustajainhuoneen ex-puhemieheen Nancy Pelosiin.

Biden otti kilpakumppaninsa erheestä ilon irti.

–En ole kaikesta samaa mieltä Nikki Haleyn kanssa, mutta tästä olen: Hän ei ole Nancy Pelosi, presidentti kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat