Mainos

Jo viikko metsässä, 14-tuntisia työpäiviä - tätä on raivaajan työ

Myrskytuhojen korjaaja Ari Osola on rämpinyt nyt viikon ajan Kemiönsaaren metsissä ja raivannut tapaninpäivän myrskyn tuhoja. Eilen Osola siirtyi lossilla toveriensa kanssa paiskimaan töitä Petun saareen.

– Viikonlopun olin töissä ja neljäntoista tunnin päiviä on tullut tehtyä. Vähän alkaa väsyttää ja jalkoja ja selkää kolottaa, Osola sanoo.

Taukoja raivaajat pitävät silloin, kun työt sen sallivat. Parhaimmillaan neljätoistatuntiseen päivään mahtuu yhdestä kahteen ruokataukoa sekä kahvitaukoja.

Kotkassa asuva Osola varautui lähtemään maksimissaan kolmen päivän komennukselle, joten vaihtovaatteet alkavat olla vähissä. Hotellilla hän on onnekseen saanut pyykättyä.

Mantereella työskennellessään korjaajat aterioivat tavallisesti huoltoasemilla, mutta saareen saapuu valmiita ruokakuljetuksia. Maastoruokailun ruokalistalla on ollut muun muassa burgundinpataa ja lasagnea.

– Eihän ne mitään aikuisen annoksia ole olleet, mutta kyllä niillä jaksaa töitä tehdä, Osola sanoo.

Pitkien päivien aikana mieltä voi lohduttaa ainakin sillä, että urakan päässä odottaa pullea palkkapussi, kun ylityötunteja kertyy kertymistään.

Pirteä Osola ei paljon valita, mutta eilen raivaajat yllätti sään puolesta urakan kurjin päivä, kun taivaalta satoi vaakasuorassa märkää räntää. Silloin koti-ikävä hiipi mieleen.

Asolaa odotetaankin innokkaasti kotiin – avopuoliso jaksaa soitella joka päivä. Osola odottaa pääsevänsä kotiin ensi viikonlopuksi.

– Fortum on luvannut, että sähköt palautuisivat huomenna. Toivotaan niin, mutta käytäntö voi olla eri asia, Osola sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.