JHL penää koronan uhan alla työskenteleville joululisää: "Voitaisiin ojentaa kättä ja antaa motivaatiota ja jaksamista" – liitto ei sulje pois ajatusta etätyöverosta

6:59

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vaatii koronariskin alla työskenteleville lisäkorvausta siitä, että nämä vaarantavat terveytensä tehdessään työnsä.

JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoo MTV Uutiset Livessä, että koronalisän pyyntö ei ole mikään uusi vaatimus, mutta toive kariutui aiemmissa sopimuksissa. Aiemmin lisää toivottiin teho-osastolaisille, nyt vaatimus on laajentunut muihin ryhmiin, jotka eivät pysty etätöin koronariskiä minimoimaan.

– Ihmiset henkensä edessä olivat töissä ja pelkäsivät, että korona iskee, hän kuvaili työntekijöiden tuntoja, jotka yhä ovat pinnalla.

Koronan pelko lisännyt työntekijöiden huolta

Toiveissa olisi huomioda suurta määrää työntekijöitä aina nuhaisten lasten kanssa työskentelevistä päiväkotien ja koulujen työntekijöistä turvallisuusalaan, julkiseen liikenteeseen ja sairaaloihin vanhus- ja vammaispalveluita unohtamatta. Moni ei voi tehdä töitään niin, että kokisi olevansa riittävästi suojautunut koronatartunnalta.

– Määrähän on mielettömän suuri, Niemi-Laine kommentoi.

– Tiedetään että tartuntariski on suuri, ja tämä on tietysti lisännyt pahoinvointia meidän jäsenistön keskuudessa, hän kertoo.

Hänen mukaansa jäsenistön huolena ovat niin oma turvallisuus, turvavälti kuin maskien riittävyys.

Joululisä riskiammateissa toimiville?

Hänen toiveenaan on, että julkisen sektorin työntekijöitä muistettaisiin esimerkiksi joululisällä vaikean vuoden vuoksi.

– Voitaisiin ojentaa kättä ja antaa motivoitumista ja jaksamista työntekijöille, hän kuvailee lisän tarkoitusta.

MTV Uutiset Liven haastattelussa Niemi-Laine kertoo myös, että JHL on avoimena etätyön verotukselle, jotta koronariskissä työskentelevien lisä voitaisiin maksaa. Hän pitää tärkeänä pohtia oikeudenmukaisuutta tilanteessa, jossa ”osa on tervetensä uhalla töissä” toisten työskennellessä kotoa käsin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja