JHL mukaan lakkoihin – pysäyttää raitiovaunut ja metron

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa ensi viikolla poliittisia lakkoja hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan. 

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL jatkaa ensi viikolla poliittisia lakkoja hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan. Lakko seisauttaa käytännössä koko Suomen raideliikenteen maanantaina, sillä vuorokauden kestävässä lakossa mukana on myös muita raidealan liittoja.

Helsingin, Turun ja Tampereen paikallisliikennettä koskeva lakko järjestetään keskiviikkona ja torstaina. Lakko pysäyttää kokonaan raitiovaunu- ja metroliikenteen ja vaikuttaa laajasti bussivuoroihin.

Energia-alalla JHL:n lakko keskeyttää sähköntuotannon useissa voimalaitoksissa keskiviikosta perjantaihin. 

Lakon piirissä ovat Kuopion Energia, Enersense IN sekä Helen. Asiakkaille pystytään kuitenkin toimittamaan kaukolämpöä myös lakon aikana.

Lisäksi päiväkodit ja muu varhaiskasvatus menevät kiinni kahdeksi vuorokaudeksi useissa kunnissa. Lakko kestää tiistaista keskiviikkoon. 

Lakko koskee sekä julkista ja yksityistä varhaiskasvatusta Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Vaasassa, Mustasaaressa, Rovaniemellä, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa, Turussa ja Porissa. Lakko koskee myös perhepäivähoitajia.

Lakossa on mukana myös useiden kuntien yrityksiä ja liikelaitoksia, jotka vastaavat kaupunkien ruoka- ja tilapalveluista. Nämä lakot koskevat muun muassa Helsinkiä, Vantaata, Espoota, Tamperetta ja Jyväskylää.

Korjaus 9.2. kello 14.41: JHL korjasi tiedotettaan, että varhaiskasvatuksen lakko kestää kaksi vuorokautta eikä kolme kuten jutussa aiemmin oli.

Lue myös:

    Uusimmat