Jesse Puljujärvi lopullisena sankarina – jäätävä maali katkaisi HPK:n selkärangan

Jääkiekon SM-liigakausi käynnistyi torstaina Hämeenlinnassa, jossa HPK isännöi Kärppiä. HPK:n räväkkä alku suli pelin edetessä, ja lopulta oma koira puri pahasti nilkkaan. Kärpät vei täydet pisteet mukaansa 4-2-voiton myötä.

HPK johti taistoa avauserän jälkeen lukemin 2-1. Kotijoukkueen tähtihankinta Petri Kontiola oli mukana isäntien molemmissa maaleissa. Ensimmäisessä hän takasi loistopaikan Jere Innalalle, joka ei erehtynyt. Toisessa Kontiola itse toimitti kiekon verkkoon.

Kärpät nousi tasoihin toisessa erässä, kun asialla oli NHL-apu Janne Kuokkanen.

Kolmannessa erässä Kärpät käänsi kelkan. Ensin asialla oli viime kaudella HPK:ta edustanut Cody Kunyk. Kanadalaishyökkääjä rynni päättäväisesti kohti maalia, eikä HPK:n ykkössentteri Kontiola pystynyt pysäyttämään häntä.

Kunykin 2-3-maali:

Erän loppuvaiheilla Kunyk petasi Jesse Puljujärvelle loistopaikan ylivoimalla. Puljujärvi täräytti vaikeasta asennosta kiekon aivan yläkulmaan.

Kärpät otti täydet pisteet mukaansa loppuluvuin 2-4.