Jesse Puljujärven SM-liigajatkosta levisi villi väite – todellisuus on aivan toinen

Viime kaudeksi takaisin Suomeen palanneen Jesse Puljujärven tilanne on taas tapetilla. Edmonton Journal ehti jo vihjata, että Puljujärvi olisi jatkamassa Oulun Kärppien riveissä. Todellisuus on kuitenkin se, että Puljujärvi ja Kärpät eivät ole neuvotelleet sopimuksesta.

22-vuotias Puljujärvi oli edellisen SM-liigakauden ylivoimaisesti seuratuin hahmo. Edmontonista Ouluun palannut Puljujärvi tykitti 56 runkosarjaotteluun tehot 24+29=53. Tämän lisäksi hän pelasi kuusi EHT-ottelua tehoin 1+4.

Puljujärvi on ilmoittanut hamuavansa takaisin NHL:ään. Tilanne on kuitenkin mutkikas.

Tällä hetkellä on epäselvää, että milloin seuraava NHL-kausi alkaa. Tapetilla on myös se, että pystyykö NHL jatkamaan vielä kesken olevaa 2019-2020-kauttaan. Viime päivien aikana rapakon takaa on kuulunut huolestuttavia koronauutisia, mitkä ovat vain lisänneet kysymysmerkkien määrää.

Edmonton Journalin toimittaja Kurt Leavins kirjoitti omassa jutussaan siitä, ettei kiekkofanien kannata yllättyä, mikäli Puljujärvi tekee lähiaikoina yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Kärppien kanssa. Leavinsin mukaan sopimuksessa olisi NHL-optio.

Puljujärven Suomen agentin Sami Mettovaaran mukaan he ja Kärpät eivät ole neuvotelleet sopimuksesta.

Kärpät on kuitenkin halukas jatkamaan yhteistä taivalta seuran oman kasvatin kanssa.

– Olemme totta kai kiinnostuneita Jessestä, jos hän päättää jäädä meille. Olemme valmiita neuvottelemaan asiasta, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo MTV Urheilulle.

Ahon mukaan keskusteluja ei olla käyty siksi, koska NHL ei ole kertonut kantaansa tämän ja ensi kauden osalta. Tämä taas on johtanut siihen, että myös kansainväliset pelaajamarkkinat ovat pahasti jäissä. Moni kun odottaa virallisia vastauksia.

– Jos NHL päättää vielä jatkaa pelaamista, niin silloin seuraavan kauden aloitus voi siirtyä joulukuulle. Se taas tietäisi sitä, että monelle pelaajalle voisi tulla pitkä pelaamaton pätkä. Fakta on se, että ei NHL:stäkään kuulu mitään sopimusuutisia. Tilanne seisoo myös siellä päässä, Aho käy läpi.

Mikäli uuden NHL-kauden alku siirtyy pitkälle eteenpäin, on Kärpät Puljujärvelle houkutteleva vaihtoehto.

Mutta.

Puljujärveä kohtaan on osoitettu kiinnostusta myös muualta.

– Ympäri maailmaa, Puljujärven agentti Mettovaara toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja