Jesperi Kotkaniemen ulosajo raivostutti ex-NHL-pelaajan: "Kaikille taitoluistimet!" – taustalla yksityiskohtainen sääntötulkinta

3:03
Tampa Bay, Boston ja Colorado etenivät jatkoon torstaiyön NHL-pudotuspelikierroksella.

Jesperi Kotkaniemen ulosajo melko tavanomaisen näköisestä taklaustilanteesta kuohautti tunteita NHL:n pudotuspelikierroksella.

Kotkaniemi taklasi Montrealin 5-3-voitossa Philadelphia Flyersia vastaan Travis Sanheimin laitaan. Tilanteesta teki epäonnisen Sanheimin muuttunut rintamasuunta tämän lauottua kiekon ränniin juuri ennen Kotkaniemen osumaa. Näin kontakti tuli suoraan selän puolelta.

Tuomaristo pohti tilannetta hetken ja päätyi antamaan Kotkaniemelle viiden minuutin jäähyn ja ottelurangaistuksen laitataklauksesta.

Tapaus sai paljon huomiota. Entinen NHL-kiekkoilija Brandon Prust antoi palaa Twitterissä.

– Viisi minuuttia vartalotaklauksesta. Tuo on parempi laittaa sääntökirjaan ensi kaudella. Ja kaikkien on myös käytettävä taitoluistimia, Prust tokaisi.

Säännöissä pykälä, joka mahdollisti ulosajon

TSN:n kiekkotoimittaja Craig Button näki tuomariston epäonnistuneen tilanteessa.

– En pitänyt siitä ollenkaan. Heillä oli mahdollisuus katsoa se uusiksi videolta. Normaalisti he tekevät väärän tuomion reaaliajassa, mutta he saivat sen väärin uusinnasta, Button totesi.

– Sääntökirja sanoo, että jos pelaaja asettaa itsensä haavoittuvaan asentoon juuri ennen taklausta, tilanne voi olla mahdotonta välttää. Kahden minuutin laitataklausjäähyn olisi voinut antaa, mutta mielestäni tuomarit epäonnistuivat tuossa.

Sportsnetin keskustelussa asiaa ei kuitenkaan nähty näin mustavalkoisesti. Sääntö sanoo myös, että kasvoihin tai päähän tulleen vamman aiheuttaminen voi johtaa ottelurangaistukseen. Sanheimin silmäkulma aukesi tilanteessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja