Mainos

Jere Karalahti sai tuomion avunannosta

Espoon käräjäoikeus on tuominnut jääkiekkoilija Jere Karalahden 1 v 8 kk ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeään huumausainerikokseen.

Käräjäoikeus katsoi, että Karalahti auttoi jutun päätekijöitä hankkimaan amfetamiinia Virosta. Oikeudessa Karalahti kiisti ja sanoi maksaneensa ystävälleen ryyppyvelkojaan.

Syyttäjä vaati 32-vuotiaalle puolustajalle vähintään kuutta vuotta vankeutta törkeästä huumausainerikoksesta tai vaihtoehtoisesti neljää ja puolta vuotta avunnannosta rikokseen.

Oikeus päätyi kuitenkin selvästi lievempään tuomioon.

SyyttäjäErkki Huhtalaei ollut tyytyväinen ratkaisuun. Hän aikoo valittaa tuomiosta hovioikeuteen. - Karalahden tuomion pituus ja ehdollisuus ei tyydytä.

Jutun päätekijät saivat kovat tuomiot. Lasse Nikolas Martinez 10 v 6 kk, Jari Tapani Penttinen 10 v 5 kk, Esa Jaakko Juhani Kolehmainen 10 v 4 kk.

Käräjäoikeus: Karalahti hankki rahat

Käräjäoikeuden mukaan jutussa selvisi, että Karalahti oli hankkinut yhden päätekijän pyynnöstä rahat huumekauppaa varten ja Karalahti myös tiesi niiden menevän Viroon huumeiden ostamista varten.

Oikeuden mukaan Karalahti oli hankkinut Olli Jokiselta 10 000 euroa ja avustanut 5000 euron lainaamisessa.

Käräjäoikeuden mukaan Karalahden antamalla 10000 eurolla oli saatu ostettua ainakin kaksi kiloa amfetamiinia. Karalahti syyllistyi menettelyllään avunantoon.

Karalahti tunsi jutun yhden päätekijän eli Lasse Martinezin hyvin ja oli viettänyt aikaa Bandidos MC Downtownin kerhotiloissa. Kyläsaarenkadulla hän oli tutustunut myös Penttiseen ja Kolehmaiseen. Oikeus totesi, että Karalahti oli ollut tiiviissä yhteydessä Martineziin ja tiesi tämän käyttävän huumeita.

Oikeuden mukaan Karalahden taloudellinen tilanne oli huono, mutta todistajien kertomusten mukaan Martinez ei maksanut yleensä tai edes usein Karalahden laskuja. Martinez oli lainannut rahaa Karalahdelle, mutta velan määrä jäi luotettavasti selvittämättä.

Käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana, että velan määrä olisi ollut 15000 tai edes 10 000 euroa.

Oikeus päätteli puhelinkeskusteluista, että Karalahti oli luvannut hankkia Martinezille rahaa. Rahan hankkimisella oli ollut kiire, eivätkä selitykset velanmaksamisesta olleet uskottavia.

Oikeus päätyi ehdolliseen rangaistukseen, koska rikoksen vakavuus, tekijän syyllisyys ja aiempi rikostausta eivät edellyttäneet ehdotonta tuomiota.Oikeus määräsi Karalahden menettämään valtiolle 10 000 euroa.

(MTV3)

Lue myös

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.