Jennan järkyttävä ero: Mies tyhjensi tilini!

Jennan uusperhe särkyi, kun Jani paljasti tyhjentäneensä avovaimonsa tilit tyhjiksi. Ero sai entistä järkyttävämpiä piirteitä, kun miehen loputkin puuhat paljastuivat.

Jenna*, 21, ja Jani*, 27, tapasivat juhannuksena yhteisten ystävien päätettyä parittaa heidät. Ensitapaamisen huumassa pari päätyi sänkyyn ja pitkän piirityksen jälkeen Jani onnistui hurmaamaan Jennan lopullisesti. Muutaman viikon tapailun jälkeen Jenna esittelikin tyttärensä uudelle miehelleen.

– He tulivat erittäin hyvin toimeen. Olihan hänellä omakin tytär edellisestä suhteesta. Suhteen syvennyttyä mies vietti aikaa lapseni kanssa minun ollessani töissä. Nyt jälkeenpäin olen kauhistellut, miten olen uskaltanut jättää lapseni hänelle. Minulla ei ole mitään todellista tietoa siitä, mitä he ovat tänä aikana tehneet tai mitä eivät, Jenna kertoo.

Suhde kukoisti eikä ilmassa näkynyt merkkejä tulevasta petoksesta.

– Suhteemme oli hyvinkin avoin tai ainakin luulin niin. Puhuimme lähestulkoon kaikesta ja pystyimme luottamaan toisiimme. Muutimme hyvin nopeasti yhteen ja perhe-elämä toimi. Olimme onnellisia – tai ainakin minä olin. Toki oli riitojakin, muttei koskaan mitään suurempia tai vakavia. Suhteemme aikana kuvittelin tämän olevan se elämä, jota aina olin halunnut ja, että nyt minulla oli kaikki, mitä ihminen voi vain tarvita. Taisin kuitenkin olla väärässä.

Tilit tyhjenivät

Parisuhde päättyikin yllättäen, kun Jani soitti Jennalle kertoen tyhjentäneensä avovaimonsa pankkitilit.

– Jätin hänet. En edes kuvitellut, että olisi ollut mitään vaihtoehtoja, moinen luottamuksen pettäminen on todella rankka asia, josta tuskin olisi enää selvitty. Toki ensimmäisinä päivinä kaipasin kovasti miestä ja mietin, pystyisinkö sittenkin antamaan hänelle anteeksi, Jenna muistelee.

Eron jälkeen yllätyksiä tuli kuitenkin vielä lisää.

– Eron jälkeen olin rahaton, yksin lapsen kanssa ja henkisesti täysin sekaisin. Muutama päivä eron jälkeen postilaatikostani tippui nippu laskuja. Niitä availlessani jalkani pettivät ja olin polvillani keittiön lattialla. Itkin raivosta ja nöyryytyksestä. Ei ollut vaikea arvata, kuka nämä pikavipit oli ottanut nimissäni. Ensimmäisenä eron jälkeisenä maanantaina laskuja tuli kuusi, tiistaina tuli kaksi lisää ja koko loppuviikon 2–6 laskua päivässä. Keittiönpöytäni tulvi lappuja, mutta pääni oli tyhjä.

Jennan vanhemmat tukivat tytärtään erossa ja huonossa taloudellisessa tilanteessa. He myös veivät hänet poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta.

– Pikavippejä kertyi usean tuhannen euron edestä ja edelleen ne kasvavat korkoa. Tapauksesta on yli vuosi, mutta asiaa ei ole saatu tutkinnallisesti päätökseen. Jani on kyllä myöntänyt kaiken.

Tutkinnan aikana Jennaa on itseäänkin ehditty syyttää lainojen ottamisesta ja rahojen käytöstä.

– En ole senttiäkään niistä tuhansista nähnyt enkä tule näkemäänkään, hän vakuuttaa.

Jennalla ei tänä päivänäkään ole aavistustakaan, mihin Jani rahat tarvitsi.

– Hankala sanoa, oliko miehellä peliongelma, huumeongelma tai jokin muu päihdeongelma. Koskaan hän ei vastannut kysymyksiini siitä, mihin rahat menivät.

Jenna ei jälkikäteen mietittynäkään ole keksinyt mitään merkkejä, joista miehen salaisuuksien jäljille olisi voinut päästä aiemmin.

– Olen etsinyt pienimmistäkin asioista jopa pakonomaisesti merkkejä, joista olisi voinut päätellä jotain. Vieläkään en ole niitä löytänyt. Tuntuu tuskaiselta ajatella, että toinen on koko sen ajan pystynyt salaamaan jotain näinkin isoa. Edelleen mietin joskus, miksen huomannut mitään ja ennen kaikkea, miten voin olla niin tyhmä, etten edes epäillyt mitään.

Petos nakertaa luottamusta

Erosta on nyt jo yli vuosi eikä Jenna ole nähnyt Jania sen jälkeen. Miehen tavaratkin Jenna palautti tämän ex-vaimon välityksellä.

– En ole nähnyt miestä sen yön jälkeen, kun hän kännipäissään kotiavaimensa palautti. Kun olin poliisikuulusteluissa ja minulle näytettiin hänestä otettu kuva, oksensin. Kertonee sekin varmasti jo jotain.

– Joskus haluaisin tavata miehen ja kysyä häneltä syitä omaan käytökseensä. Haluaisin pystyä antamaan hänelle anteeksi. Tuntuu, että oma taakkani ja nöyryytetty olo helpottaisi, kun voisin toiselle sanoa silmiin katsoen, että saat anteeksi. Mietin tosin myös miksi ihmeessä antaisin anteeksi?

Myös tyttären puolesta asia harmittaa.

– Lapseni piti aina Janista ja eron jälkeen häneltä meni kauan ymmärtää, ettei kotona odotakaan ketään. Sydäntäni kylmäsi aina, kun kotiin palatessamme lapsi huusi ovelta olemattomalle miehelle että ”Me tultiin jo kotiin!”

Järkyttävä ero on nakertanut Jennan luottamusta miehiin.

– Jatkossa olen epäileväisempi, olen ollut ja tulen olemaankin. En hysteerisesti piilota pankkitunnuksiani tai kätke rahojani, mutta osaan nyt olla varovaisempi. Sairaalloisen epäileväksi en rupea, mutta osaanpahan varautua. Kestää varmasti kauan ennen kuin pystyn luottamaan ihmisiin, mutta eiköhän joku vielä osoita toisin, Jenna haaveilee.

* Jutussa esiintyvien henkilöiden nimet on muutettu


LUE MYÖS:


Lisää erotarinoita AVAn-sarjassa tiistaisin klo 21.00!

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja