Jenna Lepomäen isä sai vankilasta vapautuneelta karmean viestin

Kesällä 2011 surmatun Jenna Lepomäen omaisilla on takanaan raskas viikko.

Viime torstaina Turun hovioikeus lievensi 18-vuotiaan Lepomäen murhasta käräjäoikeudessa tuomittujen miesten tuomioita tuntuvasti.

Toinen elinkautinen tuomio aleni 12 vuoteen taposta, toinen 6 vuoteen avunannosta tappoon.

Eilen Lepomäen isä Kim Pellinen sai tiedon siitä, että lievemmän tuomion saanut on päässyt vapaalle jalalle saman tien. Tieto tuli karmivalla tavalla Facebookin kautta, tuomitun itsensä kertomana.

 – Hän oli lähettänyt minulle viestin, että selvisinpäs. Lomaahan se vain oli, Lepomäen isä kertoo lukeneensa.

Pian hän löysi tyttärensä Facebook-muistosivulta toisen kirjoituksen, jossa avunannosta tuomittu mies ilkkuu vapautumisellaan. Kirjoitus on julkaistu maanantaina.

"Ai, kun oli lyhyt reissu. Mä todella nautin elämästäni. ROT IN PIECES."

Miehen vapautumisesta ja kirjoituksen julkaisusta kertoi ensin Iltalehti.

Kirjoituksen viimeisellä lauseella on kaksoismerkitys. Rot in pieces on paitsi vainajaa halventava ilmaisu, myös rap-tähti Eminemin rintaansa tatuoima teksti. Tatuoinnissa on kuva hautakivestä, johon on kaiverrettu tähden entisen vaimon nimi Kim.

Kim Pellinen ei usko, että kyseessä on yhteensattuma.

– Kertoo aika paljon siitä, millainen ihminen on kyseessä.

Toipuminen tyttären kuolemasta on edelleen pahasti kesken. Hän pitää kokemaansa kohtuuttomana ja kertoo harkitsevansa jatkotoimia. Hän on keskustellut viesteistä poliisin kanssa.

Pellinen kertoo hovioikeuden tuomion myötä pettyneensä syvästi siihen, miten Suomessa jaetaan oikeutta. Syyttäjä vielä harkitsee valitusluvan hakemista tuomioon, mutta omaiset aikovat ryhtyä valituslupaprosessiin joka tapauksessa.

– Tosin siihen, millä tavalla täällä jaetaan oikeutta, ei ole nähtävästi luottamista.

Lue myös:

    Uusimmat