Mainos

Jemenin kapinallisdelegaatio saapui rauhanneuvotteluihin Geneveen

Jemenin kapinallisten delegaatio on saapunut rauhanneuvotteluihin Sveitsin Geneveen, kertoo YK-lähde.

Rauhanneuvottelut aloitti eilen YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.  

Delegaatio myöhästyi neuvotteluista päivällä, koska heidän oli odotettava lentonsa lähtöä Djiboutissa lähes 24 tunnin ajan. Kapinalliset syyttävät Egyptiä ja Sudania siitä, etteivät ne sallineet koneen lentää ilmatilassaan.

Kapinallisryhmän edustaja Mohamed Abdel Salam kiitti Facebookissa Omania ongelman ratkaisemisesta. Oman on ainoa Persianlahden monarkia, joka ei ole liittynyt Saudi-Arabian johtamaan liittoumaan. Liittouma on tehnyt ilmaiskuja Jemeniin maaliskuusta alkaen.  

Jemenin konfliktin osapuolet ovat Iranin tukemat kapinallisjoukot sekä maasta paenneen presidentin Abedrabbo Mansour Hadin kansainvälisesti tunnustettu hallitus. Ban Ki-moon vetosi eilen ainakin kaksiviikkoisen tulitauon aloittamiseksi muslimien paastokuukauden ramadanin alkamisen merkiksi. Pääsihteeri keskusteli hallituksen delegaation kanssa, mutta viivästyksen vuoksi hän ei ehtinyt tavata kapinallisia.  

Myös ulkomailla toivotaan tilanteeseen nopeaa ratkaisua, sillä Arabian niemimaan al-Qaida on hyötynyt kaaoksesta.  

YK on kuvaillut Jemenin humanitaarista kriisiä katastrofaaliseksi. 80 prosenttia väestöstä, eli noin 20 miljoonaa ihmistä, on avun tarpeessa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.